Helem Creative Commons License 2010.02.07 0 1 54
" hogy miért gondolkodunk folyamatosan,"

Talán.
A gének és az új mutáns gének, mint információ hordozók, hogy az evolúciós rendszerben tesztelődjenek, szelektálódjanak a bioszférába kell kerüljenek, ahol vagy kiszelektálódnak vagy sem.

A fejünkben egyfajta modellje van a világnak.
Az ideoszféránkban tanyázó mémek részlegesen elég jól kipróbálódhatnak elménkben, mielőtt elhagyják azt pl. beszéd, írás formájában. Az ideoszféránk szerintem egy korlátozott evolúciós rendszer, ahol az ideáink, ötleteink, mémjeink a kreativitásunk által keletkeznek. Amely ötleteinket, gondolatainkat, mémjeinket a logikánk szelektálja. Ennek a génjeink által kifejlesztett belső evolválódó rendszernek a használata célszerű az egyed és a gének szempontjából is. Ez szerintem csak az emberre jellemző.

Tehát mielőtt belső új vagy csak mutáns mémjeink elhagynánk korlátozott ideaterüket a kisebb evolúciós rendszerben, az elmében még megmérettetés alá esnek. Ezután esetleg egy tágabb evolúciós rendszerben, a társadalomban elterjedhetnek. Szerintem.

A véleményem szerint egy a gének által létrehozott másik evolúciós rendszert a memetikait kár parlagon hagyni, ha a genetikai rendszer szolgálatában is áll annak működése. pl. A jó ötletek életet menthetnek. Ruházkodás, búvóhely készítés, pattintott kőszerszám ötlete stb.