stet Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1514
Dióstészta általában józan hozzászólásaival megérdemli, hogy melléálljak.

Kapukérdés: vettem magamnak a fáradságot és körbejártam a I. fázist. Több kapu nem záródik, vagy eltávolodott egymástól a két szárny, vagy nem reteszel vissza az elektromosan nyitható zárrész. A gondnoknak ezeket ki kellene javít(at)ani, ugyanúgy, mint a beljebb fekvő, elektromos nyitású ajtók zárjait, amelyek pedig sokszor nem nyithatók a lakásból.
(Talán olvassa.)
Sajnos a bűnözést a külső kapuk zárása nem akadályozza meg. Mivel most fogsz beköltözni, gondolom a három kerékpárodat sem azért lopták el, mert Dióstészta nem tette oda magát.

Dióstészta senkit nem ment fel, amikor azt mondja „a lakók akkor se fogják maguk után becsukni a kaput, ha fene fenét eszik is”. Sajnos ez a tény, nem annak kell beolvasni, aki ezt megállapítja.

Kedves Tia001, beköltözés után fogod látni, milyen hanyagok, figyelmetlenek, nem törödömök egyesek. Majd nézd meg a szemetes kukákat és környéküket. A szemét negyede PET palack, szinte senki nem "tapossa laposra", nem szólva arról, hogy 200-300 m-re vannak konténerek, akármerre indulsz. Oda kellene vinni ezeket, valamint a boros üvegeket, konzerves dobozokat. Ez persze tanítóbácsis szöveg, a hőbörgés érdekesebb. Csak a szemétdíj negyedét meg lehetne takarítani.
Egyébként a kukákat az I. fázisban mi is néhány hét múlva kaptuk meg, addig szépen elsétáltunk a konténerhez, amit a költözési szemétnek tettek ki.

Hóeltakarítás. A hét végén esett nagyobb havat hómaróval azonnal takarította a gondnok. Belül is, körben is tiszták lettek a járdák. Biztos vagyok benne, hogy a sok kritikus nagy része, ha családi házban lakna, ugyanúgy sunnyogna a meleg szobában, mint a környező mellékutcákban lakó lustább lakók.

Nálunk hetente kétszer takarítják a folyosót, söprik, felmossák. Időnként a garázsból is ki kell állni, mert alaposan kitakarítják.
Előzmény: Tia001 (1512)