Fabrició58 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 80

"A közokirat fogalmát a polgári perrendtartásról szóló, 1952. évi III. törvény (Pp.) 195. § (1) bekezdése határozza meg. Eszerint a közokirat olyan papír alapú vagy elektronikus okirat, amelyet bíróság, közjegyző vagy más hatóság, illetve közigazgatási szerv ügykörén belül, a megszabott alakban állított ki, és teljesen bizonyítja a benne foglalt intézkedést vagy határozatot, továbbá az okirattal tanúsított adatok és tények valóságát, úgyszintén az okiratban foglalt nyilatkozat megtételét, valamint annak idejét és módját .
Ennek megfelelően közokiratnak minősül a hatósági engedély, a bizonyítvány (az iskolai is), a személyi igazolvány vagy a személyi azonosításra szolgáló más okirat. "

 

Ebből kiindulva talán nem is közokirat az eredtvizsga bizonyítvány? Azok magáncégek ha jól tudom, vagy kaptak felhatalmazást ilyen okmány kiállítására? Ha elfogadjuk hogy az is az, akkor most közokirattal igazolom a közokiratot? Hogy is van ez? Én nem lehetek bizalmatlan csak az állam valamennyi atóssal szemben?

 

A jogifórum/autok/eredetiségvizsgálat alatt is megy a polémia, de még nem jutottunk előrébb, mert senki nem tud érdemi választ arra, hogy az eredetiség vizsgálatot megalkotók JOGILAG levezetve hogyan tudták a fenti meghatározással ellentétesen a törvényt megszegni??? azaz a közokirattal rendelkező autóssal a saját költségére egy eredetiségvizsgálatot végeztetni ilyen olyan mondvacsinált indokok alapján ( nyilvántartásuk nem ok) ??? és ezzel igazolni az érvényes közokiratot és annak tartalmát !!!