Falusi1 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 6931
Köszönöm a választ azt hiszem értem.
Ami a vöröset illeti: A kb. 1 éves érlelést követően, a palackozás előtt vizuálisan vizsgált minta szép tiszta. Ezért nem értem a szűrőeltömítést. De ez még nem minden. A vízszintesen tárolt palackok alsó felén vékony kicsapódás látható ha átvilágítom őket. Amikor viszont felbontom a palackot és pohárba öntök belőle, a bor ismét szép tiszta (egyébként a palackban is). Csak tippelem, hogy a vörösbor nagyobb szárazanyag tartalmában kell keresni a megfejtést. Mindenesetre azt továbbra sem értem, miért marad tiszta a bor ha megmozdítom (pohárba töltöm). Lehet hogy a kicsapódás annyira kevés, hogy a zavarosodás szemmel nem láthatóan eloszlik kitöltéskor?
A fehérhez még annyit, hogy magam sem értem, hogyan csináltam, de a 2008-ast derítés és szűrés nélkül palackoztam. Semmi kicsapódás azóta sem, a bor szép tükrös.
Valószínűleg ez egy ilyen évjárat volt, ami jó ideig nem lesz.
Előzmény: GENOM_66 (6928)