Falusi1 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 6927
Az mit jelent, hogy "ha a bor kolloid kémiailag nem stabil"?
Évente kb. 200 üvegnyit palackozom 1éves érlelés után. Elvégzem a kistermelői borpalackozáshoz előírt tennivalókat, de pl. a hő és rázópróbát nem, sőt a derítést sem mindig, mégis tiszta a bor a palackban, a minősége pedig a palackban tovább javul (érik?).
A vörösnél vannak azonban gondjaim. Palackozáskor papírszűrőt használok, de kb. 10 palack után eltömődik és cserélnem kell, a bor egyébként szép tiszta. Mindezek ellenére kevés kicsapódás van az üvegekben, bár fogyasztáskor ez szinte nem látszik, a pohárban szép tiszta rubinvörös a színe és az ízével sincs baj. Milyen szűrési módszert ajánlotok, hogy ezt elkerüljem?
A fehérnél legutóbb szűrőt sem használtam, még sincs kicsapódás a palackokban.
Előzmény: GENOM_66 (6924)