urbietorbi Creative Commons License 2010.01.25 0 0 1491

Kedves Leendő Lakótársaim!

 

Kovács Péter vagyok, leendő D (ex-M) épület lakó, és nyakig érdekelt a nem túl alacsony közös költség kérdésében.

 

A műszaki bejáráson mi azt az információt kaptuk, hogy a 2 havi közös költséget elég a birtokba adásnál megfizetni. Ennek ellenére semmilyen kalkulációt nem kaptunk róla, holott nagyon érdekelne.

 

Szóban annyit mondtak, hogy a kertészeti munkák költsége a legjelentősebb tétel. A közös képviselőnek fizetendő díjat egyelőre jóságos homály fedi. Ez persze hülyeség, mert ez az extra 2 havi dolognak köze nincs a kertészethez. Logika szerint ez a pénz főként az átadásig felmerült közmű-költségek fedezetét hivatott fedezni. Ami az én olvasatomban a beruházó költsége lenne. Mindazonáltal azt gondolom, hogy nagyon a körmükre kell nézni, mert jó esély van arra, hogy a későbbiekben is minden apró-cseprő munkára hozzák a népek a spanjaikat, akik nem átallanak minket jó alaposan lenyúlni. Érintőlegesen közöm van az ingatlankezeléshez, tudom hogy működik ez.

 

Mindemellett szívesen felajánlom a szolgálataimat a közösségnek, mivel közgazdász, ráadásul könyvvizsgáló vagyok, és szörnyen kekec azokkal, akik le akarnak nyúlni.