Andor0006 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 1769
Én nem vagyok híve a beszúrós elektromos "kábítónak",mert az nem kábít, hanem bénít,és szegény állat mindent érez, csak a feszültség alatt nem tud megmoccanni. Vettem, kipróbáltam, aztán eltettem a gyűjteményembe.

Ami tényleg kábít, az a kábítófogó. Két féle kisiparos termékét vettem meg, az egyik 18e a másik 35e volt két éve.
A drágábbik szigetelt alumíniumfogóval rendelkezik, és kétféle feszültséget lehet választani ( 90v , 110 V), az olcsóbbik acél szigetelt fogó és egy féle feszültség ( 110V). Természetesen nem véletlenül volt drágább az alumíniumfogós, mert nagyon jól működik. Nem töri a csontot, minimális a bevérzés, ami az olcsóbb verziónál sajnos jelentős volt.
A sertést tarkójánál kapom el,és cca 15 másodpercig tartom rajta. Akkor kábult el,ha kapálózni kezd a hátsó lábával. Ekkor leveszem róla, és tökéletesen nyugalomban feküdni fog. Nagyon szépen kivérzik ( természetesen jól kell megszúrni).
Egyre kell vigyázni a fogóknál, hogy nyugodtan és biztosan csípjük nyakon a disznót, mert ha véletlenül lecsúszik róla,és elszabadul, elég nehéz megint nyakon csípni.

Vízzel egyébként nem szoktam lelocsolni a disznót, mert a drágábbik fogóm pofáin szivacsok vannak, azokat kell benedvesíteni. Legnagyobb 330 kg hízót kábítottam vele, azt is tökéletesen lefektette. Azt tapasztaltam,hogy a nagyobb disznók hamarabb kábulnak el, mint a szívós 130 körüliek.
A fogót akkor használom,ha nincs használható segítségem, ha meg van két markos ember mellettem, akkor lövöm,mert a pisztoly nem foglal olyan sok helyet az autómban mint a fogó trafóval.