lada1979 Creative Commons License 2010.01.15 0 0 1677

Sziasztok!

 

 Látom itt is ez az ostoba Fleto vs. Viktor féle demagógia folyik.Ez itt egy AKAI vs. HiHi topic kellene,hogy legyen.Kár,hogy elmennek a hozzászólások egész más irányba.Ez a baj ezzel a társadalommal´:Hajlamosak vagyunk érzelmi síkon túlmisztifikálni a dolgokat,elfeledvén az igazi alapproblémákat.

 Èn hiszem,hogy a multnak akár müvészeti,akár tecnikai alkotásai sokkal maradandóbb értékeket hordoznak,mint a mai elmüanyagosodott termékek,elsivárodott esztétikai ,müvészi alkotások.Már lassan a hölgyek zomét is a müanyag s a szilikon s festék tartja össze,ellenben az elmúlt korok természetes szépségeivel szemben...Ugyanúgy egy egyszerübb technológiával,de minöségben megépített jármüre ,müszaki termékre is igaz az idötállóbb kivitel.Ellenben az is igaz , hogy a közelmúltban ezek a termékek a luxus kategóriájába tartoztak s így érthetö a minöségi elöállítás tendere.A mai Hi-Fi - az átlag - már milliók otthonába eljut,mivel filléres ,müanyag tömegcikk.Már lassan nem is HiFi,csak ezt az egykor közismertté vált definíciót alkalmazzák mint reklámszlogent a minél nagyobb volumenü eladás végett.Egykor e kifejezés igen magas tartammal bírt.

 A fejlödés kétségtelen ,hogy a civilizáció része s megállíthatatlan.De milyen irányba megyünk??Ez a helyes?Tömeges szart elöállítani olcsón - mert ez a fogyasztói társadalom igénye s ezen van az extraprofit -, vagy maradni a konzervatív értékeknél s azt fejleszteni a kor szinvonalára.Avagy a,drágább , de minöségibb kivitelben folytatni a termelést.

 Sajnos az emberiség késön jött rá,hogy felélte a bolygó tartalékait,tönkretette a planétát...Ez már irreverzibilis folyamat,csak az idöt lehet kitolni , míg az ökokatasztrófa , - ami elkerülhetetlen - be nem következik.Minta süllyedö hajón,mikor bekapcsolják a szivattyúkat,mivel csak percekkel odázhatják el a hullámsírba kerülést.

 Elnézést,hogy elkerültem az AKAI - topicot :) ,de látom két napja megy az igeosztás egyre ordenárébb hangnemben.Vissza kellene téni a topic eredeti céljához , törtenetesen az AKAI és a korszak audiótechnikai vívmányaihoz s nem világmegváltó gondolatok közepette sárral dobálni egymást.Ha ez nem megy értelmetlen ez a fórum s elveszti rentábilitását.

  Üdvözlettel: Milcsevics Tibor