Foeniculum V Creative Commons License 2010.01.12 0 0 355
Sajnálom, hogy nem olvastál vissza.

Amit írsz, abban teljesmértékig igazad van, én is egyetértek ebben veled: valaki által kitalált, egyedi módon előállított terméket annál egyszerűbb, nagyobb teljesítőképességű módszerrel, gyengébb minőségben "lemásolni" enyhén szólva nem szép dolog...
Szerintem itt a topikból ezzel mindenki teljesmértékig egyetért veled.
Ha belegondolunk egy egysezrű "gépi tömegtermelés" az amiről itt beszélünk.
Mint kézművesek, - legalábbis mi annak tartjuk magunkat - az ilyen dolgokat mi sem kedveljük, pedig létezik... de ezt elutasítani a vevők feladata lenne.


Itt viszont messze nem erről volt szó
Amiről szó volt, az az, amit leírtam.
Mi itt mindannyian törekszünk az "egyediségre".
Bizonyos keretek között... Ami azt jelenti, hogy támaszkodunk az adott népi hagyományokra, és azon régi módszerekkel próbálunk hasonló formákat, és díszítéseket felhasználni, lemásolni próbálunk a régi mesterekre, és munkáikra támaszkodva azt a mai igényeknek megfelelővé, elfogadhatóvá tenni.
És néha a már újragondolt, újraértelmezett edényeket elkészíteni. Azaz, nem csak az ősöktől, hanem egymástól is átveszünk ötleteket, formákat, díszítményeket...
De ezt egyáltalán nem akarjuk silányabb minőségben előállítani, és mindezt nem a haszonszerzés miatt tesszük. Egyszerűen célkitűzésnek érezzük, egy magasabb színvonal eléréséhez.
Előzmény: gal-lóca (354)