Carina_S Creative Commons License 2010.01.08 0 0 9172
Te jóisten! Kettévágták azt a jelenetet, amiben a főcím után rögtön Szöszke és Allan beszélgetnek egymással az eredetiben, a "sorrendhűség" kedvéért a Braddy-s és a Szöszkés jelenet között meghagyták a sorrendet, de a címfeliratot előre hozták?!

A marhái!!! Ezt jól összehozták!! Szóval belép a főcímnél a bárba, a szemét a csajszikon legelteti egy kicsit (de ekkor már tud Braddytől a kincsről, hiszen ezért jött lóversenyezni, hogy pénzt szedjen össze a hajóútra), aztán informálódik Braddynél a kincses szigetről, mintha még semmit sem tudna róla (de már tudja!), és a nagy dohányról, és azután beszél a Szöszkével a nyerő lovacskákról.
Ezt "értelmesen megcsinálták", jól felfordították a logikáját az egésznek. Mi a fenének kellett nekik belepiszkítaniuk???! Bud Spencer és Terence Hill mesterekkel, meg a többi híres színésszel és a rendezővel hónapokig forgatják, hogy jó film legyen, ők meg két három napi technikai trükkel, snittekkel, kivágással-bevágással tönkreteszik az egésznek a lényegét! Az a történet (meg mindegyik film) csak úgy lehet kerek egész sztori, ahogyan eredetileg kitalálták a rendezővel együtt. Minden filmnek megvan a maga -- logikus -- története, ami csak úgy jó, nem másképpen. Nem volna szabad szerzői jogot adni a kezükbe, csak egy egyszerű terjesztői jogot, mert akkor nem barmolhatnának össze bármilyen filmet a hülye technikai "varázslataikkal". Lehetővé kellene már egyszer tenni, hogy a "varázslásért" a szerzők beperelhessék azokat, akik elcsúfítják az egyébként komoly szellemi alkotásaikat. Azaz úgy kellene kezelni minden filmet, mint a szoftver-termékeket: külön a licencjog (a szerzői jog), és külön a felhasználói jogosultság (azaz a terjesztői jog). Akkor nem lehetne a filmeket sem "megbuherálni"!
Előzmény: Hierro Nyh. (9170)