Csekk Creative Commons License 2010.01.07 0 0 439
Feltételezések vannak már vagy 100 éve. Mindenféle baromságok is, meg olyanok is, amiknek van alapja.
Tény viszont alig. Mondjuk a ténytelenségről is lehetne könyvet írni, mert hogy annak is van némi oka a nincs-en kívül, de az meg szerintem csak felesleges szájtépés, mert az arabok érdekei mindent felülírnak ma.
Ugyanis amit ma reményem szerint fel lehetne tárni Gizában, azt már egyrészt az arabok tudják, hogy mi és hol van, másrészt meg minden szöges ellentétben van az ország legnagyobb vallásával.
Ki mondaná meg musztafának az igazat? Annak a musztafának, aki ma még azt tanulja, hogy a bolcs allah, ... stb... ... na hagyjuk.
Szóval még 200 év .... majd aztán talán lesz, lehet valamit ott találni. (már ami addig megmarad belőle)

Egyébiránt meg már irtam, hogy fent van a vadalmán a első időkről szóló Kálló dolgozat. Ez forrásokkal, elég jól körüljárja a témát.
A többi meg már csak intelligencia, és néhány könyvtárnyi tudás egyvelege. ;)

http://www.vadalma.hu/modules.php?name=mondak

A gizai plató alatti dolgokról meg nekem pld a személyes véleményem ma már az, hogy Kell lennie.
Nincs más lehetőség.
Közvetlen helyi bizonyítékok alapján merem állítani, hogy amikor a piramisok alapjai elkészültek, a giza plató minimum 100 méterrel volt az akkori tengerszint felett.
S mivel a Nílusdelta ezen kezdeti szakasza már, vagy még olyasmi szárazulat volt a tengerszint felett 10 - 20 méterrel mint ma, így a plató egy szép kis hegy volt annak a kulturának aki itt építkezett. S teljesen természetesnek tartom, hogy a kb gellérthegy magasságú puha mészkőhegy belsejében is komoly tevékenységet műveltek.
Előzmény: Rejtélyvadász (438)