spucc Creative Commons License 2010.01.06 0 0 2311

Szia!

A ház teljes energiaigényét kiszámolhatod ezzel:

http://www.pannonpellet.hu/calk2.php

Az eredményt inkább felfelé, mint lefele kerekítsd, értelemszerűen, és a legkisebb kazán, amivel érdemes számolni, az 22 kw.
Mindenképp kalkulálj pufferrel, a minimum 1 m3, az igazi 2-3, ha van rá lehetőség.

Itt a többségnek Atmos faelg. kazánja van, de van sok Vigas, és valamennyi egyéb tipus. (Egyre többel hoznak a lajtán túlról, 10 -20 éves exzotikus kazánokat.)

Az Atmos a bevált, és a legolcsóbb, de legkevésbé elektronizált. A sor ellenkező vége fele tartanak a Buderus, Künzel, stb kazánok.

Ezen:
http://www.atmos.cz/english/instalace-kotlu-006-dalsi-doporuce-zapojeni
találhatsz sok kapcsolást, olyanokat is, ami Neked kell.

A faelg. kazánok többsége eleve kevésbé érzékeny a kéményre, mert füstgázventillátor is van. De azért vannak szigorú előírások.

Az én kéményem 15x15 ös, béleletlen, (ez elvben tilos ) belülről kikent , egyenes, 10-11 méter magas, 2 méterre nyúlik a gerinc fölé. Hát, épp hogy jó, a kazánom néha prüszköl ellene begyújtáskor.(Atmos DC 22 S)

Én nem tudom egyébként mi az igazság ebben, de azt mondta a kéményseprőm, hogy ÚJ építési ház esetén a szilárdtülelésű kazánt a ház többi részével egybenyíló helységbe tilos tenni! Ha megtudsz valamit e kérdésben, én is kíváncsi lennék az eredményre.

Az Atmos prosi is megad kémény méreteket.
pl: 20x20 7m; átm, 20 8 m;
15x15 11 m ; átm 16 12 m;
Egyébként az összes Atmos, 49 kw- ig, átm. 152 mm füstcsővel rendelkezik
Van kémény topik is !

Sok információt találhatsz itt is, meg a puffer topikban is.

Előzmény: Broome (2310)