reneg6 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 73

Hallottam a forradalmakról, de te is biztos hallottál a polgári vagy a népi forradalomról. Egyiket a tőke kezdeményezi, a másikat a plebs. Ez utóbbi előbb utóbb mindig elbukik.

A "békés népi kezdeményezés" pedig tudomásom szerint soha nem ért el méltatandó eredményt. A hazai békés kezdeményezések is utcai rendbontásokba torkolltak, s aztán jött a karhatalom, majd utána a siránkozás. Gondolod, hogy az ügynöklista kérdésével utcára lehetne vinni a tömeget?

Nagyon naiv vagy, ha azt hiszed, a mai fiatalokat érdekli, hogy x vagy y ezelőtt 20-50 évvel besúgó volt vagy sem? A hatalmon lévők pedig nagyon nem szeretnék, hogy szándékuk ellenére nyilvánosságra kerüljön valamelyik emberükről az ügynök múlt.

Jó azt spájzolni, s alkalomadtán majd elővenni. Majd, 80 év múlva, mikor már minden mindegy, akkor lehet kiváncsiskodni.

Az pedig, hogy ügynökmult feltárása címén néhány eszement, magát kutatónak nevező ember még a magyar hírszerzés dokumentumait is fel akarja tárni, az több, mint esztelenség, az a hazaárulással lenne egyenértékű.