winterborn Creative Commons License 2010.01.01 0 0 9154
szerintem ebben nincs igazad. éppenhogy az amerikai westernfilmek számítanak szirupos hőstörténetnek (tisztelet a kivételnek), míg az olasz westernek kifejezetten erőszakosak, és sokkal több benne a vér mint az amerikaiakban. példaként tudnám felhozni mondjuk a django nyitójelenetét amikor egy nőt korbácsolnak véresre és kb. 100 embert lőnek agyon a filmben. (de kb. még vagy egy tucat ilyen példát tudnék felhozni.) de csak hogy egy közismert példát mondjak: a volt egyszer egy vadnyugat - ebben szerinted hol a burleszkjelleg meg a jópofa verekedés???

de ha nekem nem hiszel, nézd meg a spagettiwestern történetét a wikipedián:

"A spagettiwesternek az amerikai westernektől leginkább a cselekményszövésben térnek el. A spagettiwesternekben rendszerint több vér folyik, erőszakosabbak, keserűbbek, kiábrándultabb világúak és nagyobb bennük a feszültség. Állandó visszatérő motívum a bosszúállás. A feszült hangulatot a zenei aláfestés is fokozza, melynek mestere Morricone volt. A spagettiwesternek leginkább emiatt kapnak ma is sok kritikát. „A vadnyugatot egyszerű, erőszakos emberek formálták, ezt az erőt és együgyűséget próbálom visszaadni a filmjeimben.” – nyilatkozta 1966-ban Sergio Leone, aki szerint az amerikai westernek az 1950-es évekre túlidealizált, hamis képükkel szinte prédikálni akartak a műfajban. Tinto Brass elmondása szerint épp a túlhangsúlyozott erőszakra próbálta felhívni a figyelmet"

http://hu.wikipedia.org/wiki/Spagettiwestern

na ezért mondom, hogy a bsth filmek többségét nem lehet westernnek tekinteni, maximum western környezetbe helyezett vígjátéknak. az meg nem ugyanaz.
Előzmény: Carina_S (9153)