spainpedro Creative Commons License 2009.12.31 0 0 432
Helló mindenki!

Végre eljutottam ide is.
Kb 10 napja értünk haza Stockholmból, illetve a körút végéről, aminek állomása Stockholm is volt.
A Magyar ház-ban szálltunk meg.Olcsó és bázisnak tökéletes.Aránylag közel volt a centrumhoz, és ha főzőcskézni támadt kedvünk bátran használtuk a konyhát is.Szóval nem volt para a hely.nem sok időt töltöttünk ott, jóformán aludni jártunk haza.

3 éjszakát voltunk ott, így 3,5 napot töltöttünk Stockholm-ban.
Az idő?aznap esett először amikor megérkeztünk, és innen indulva külön öröm volt havat látni,pláne úgy, hogy esik.
A szigetekből sokat láttunk, de mindegyikre nem jutottunk el.Múzeumokból sem voltunk nagyon elersztve.1 nem érdekelt annyira, 2 nem volt rá idő sem, így inkább a nyári turnéra tervezzük a most kimaradt helyeket.
A Vasa megvolt,és a Cityhall is.
Külön öröm volt a levágott fejű Szent-Erik-et látni kb emberi nagyságban.Az dolog iróniája, hogy tényleg lefejezték szegényt, bár az építőmunkások ezt biztos nem vették figyelembe a felújjításkor.

Egy csomó hely olcsó és jó, bár kebabot sosem eszek Svédországban.
Pont nemzetközi piac volt a Central Station mellett, amiben a Svédet nem találtuk meg.Nem volt.Egyszerűen ennyi a válasz, miért nem találtuk.
Több helyen is néztek ránk amikor megkérdeztük mi az ami autentik, tradicionális Svéd kaja, pia.Nem tudtakmondani egyet sem.Ettől kicsit elment a kedvem az éttermezéstől, és alapból mindentől.Bár egy srác a helyi ABC-ben elmondta milyen sört kell venni, mert az jó.Ahogy elnéztem a szöszi ifjút tutira ment, mert a feje eléggé olyan volt, mint aki most mászott ki a söröshordóból, bár bíztam benne.
Drittngholm-ra nem jutottunk el, mert el...tuk az időt, így maradt az óváros, és a környező szigetek.
A gamla Stan-on nem sétálok többet nővel mert 1/2 doboz cigit szívtam el a várakozás alatt, miközben a boltokban válogatott kedvesem.Itt jegyezném meg, álltalában egy doboz cigi 1,5 héti kitart.
Amúgy a hely tuti.Mindenki beszél angolul, és még Spanyolokkal is öszefutottunk :)
Útbaigazításnál inkább nem küldenek el a 'csába, hanem azt mondják nem tudják.Ez tetszett.Itt nálunk ha nem tudja, akkor sem akar hülyének látszani az ember, és inkább elküld valahova máshova.

Ami külön jó volt az éjszaka, bár cefet hideg volt,és nagyjából nem tudtam megkülönböztetni az időt, hogy du 5 vagy hajnal 2 van-e.Nincs akkora nyüzsgés, mint más nagyvárosokban, de mégistalálhatsz elfoglaltságot.lehet itt az emberek nem mozognak amikor besötétedik?
Mindenesetre érdemes ellátogati, és ha tehetem nyáron is elmegyek, bár kicsit több időre!

Külön köszönet a rengeteg infóért és segítségért mindenkinek!!!!

gott nytt ar.

Vagy valami ilyesmi :)

kPeti