sans souci Creative Commons License 2009.12.29 0 0 66511
Hozzád fordulok, mert írtad nemrég, hogy nagyon szereted a szószos húsokat. Biztosan sok ilyen recepted van.
Maradt a fagyasztóban egy pulykamell, mert karácsonykor vendégeskedtünk, nem igazán kellett főznöm. Szeretném elkészíteni úgy, hogy véletlenül se legyen száraz, mert azt a férjem nem szereti. Jó lenne hozzá valami szósz, de a gomba miattam; édessel, gyümölccsel kombinálva a férjem miatt kizárva. Jövő vasárnapra szánom, mert itt Szilveszterkor, Újévkor nem eszünk szárnyast a babona miatt.

Hogy a te kérdésedre is válaszoljak, malacot szeretnék sütni, ha sikerül vennem egy szimpatikus darabot. Sörrel kenegetve, befűszerezve sütném, hozzá pezsgős párolt káposzta, héjában sült krumpli lesz. Készítek lencsegulyást marhahússal Újévre, ehhez már félretettem egy kis füstölt főzőlevet, van egy kis csülök is ezekre az átmeneti napokra.
Párizsi saláta lesz még valamelyik vacsorára, és ne nevessetek, a lencsegulyáshoz szilvásgombócot akarok készíteni.
Korhelyleves idén elmarad, majd valamikor bepótolom januárban.

Sütemény még mindig rengeteg van, két szál bejgli is. Idén sütöttem először bejglit, eddig mindig anyukám adta, de az állandóan kevés volt, szegény nem győzte sütni, öcsém is pusztítja rendesen. Most aztán lett nekünk saját 6 szál, de jól eláll. Nagyon jó receptem van, sok-sok töltelékkel és nem repedt, márványos, csodás. Nagyon büszke vagyok magamra. :-)

Természetesen bárki jöhet ám szószos pulykasült recepttel!