enginer Creative Commons License 2009.12.26 0 0 41846
"Szerinted?"

Szerintem rövid idő alatt sok butaságot hordtatok össze!

Olyat, hogy egy öntöttvas kazánról csak úgy lekapcsolni a szivattyút, csak hülyék csinálnak és akik ezt még megfejelik azzal, hogy golyós csapokkal le is zárják, azok meg öngyilkos jelöltek.
("Golyóscsapot vagy kinyitod, vagy elzárod, nincs benne rugó, ami lengést okozhatna.")

Attól, hogy lekapcsolod a lángot az a kazántest még egy jódarabig fűteni fogja a benne álló vizet!!
Jobb esetben csak felforr benne a víz, de ha golyós csapokkal lezárod, akkor meg több, mint valószinű, hogy fel is robban, annak ellenére, hogy már nem ég benne a tűz.
Ne legyél benne biztos, hogy a 1/2"-os biztonságiszelep, meg a tágulási tartály megtudja akadályozni a kazántest meghibásodását!
Akinek sok pénze van új kazánra és több élete az nyugodtan játszadozzon, de én nem tenném.
Termosztátot megszakítani a csőtermosztáttal, aztán a kazán majd szépen megoldja a többit.
Azzal sem szabad játszani, hogy az utókeringtetés idejére a vegyes kazán szivattyúját letiltani! hagy menjen egyszerre a 2 szivattyú, ha menniük kell.

Aztán a visszacsapószelepek szerepét sem értik itt sokan.
Nem az a fő szempont, hogy a másik kazánt ne fűtse, mert hő megy ki a kéményen, hanem az, hogyha a másik kazánban fordul meg a kör, akkor nagy rá az esély, hogy a radiátorok felé már nem fog erőlködni.
Begyújtassz a vegyesbe, szépen felfűti a másik kazánt ami levan szigetelve (kazán teljesítményhez képest minimális kémény veszteséggel), aztán gyorsan fel is forr a vegyesben a víz.
Előzmény: tűz_tér (41840)