Ghanima Creative Commons License 2009.12.23 0 0 61
"A helyi rendőri erők közölték a Gárdával, hogy jobb ha hazamennek, mert nem tudják megvédeni a civil lakosságot egy esetleges cigányok által indított roham esetén."

No mostan itt _ki_ nem tudja megvédeni a civil lakosságot??????

Számomra ez a mondat annyit jelent, hogy a rendőrök azért közölték a gárdistákkal, hogy jobb, ha hazamennek, mert ők, ti. _a gárdisták nem_ tudnák megvédeni a civil lakosságot egy cigányok által indított esetleges roham ellen.

Úgy látom egyébként, hogy a birkaúsztatóban dolgozók nem tudnak magyarul fogalmazni, ld. "esetleges cigányok által", hogy csak a vastagítottal szedett szövegrészből idézzek. Vagy ez a mondatrész-szörnyeteg: "útban van a készenléti egysége a Gárdának" ezt magyar ember, ráadásul újságíró, így fogalmazza meg: a Gárda készenléti egysége útnak indult... Egyébként valóban: "útban van az egység..."

Magyar ember tudjon magyarul!

Továbbá:

"az ottlakó 3 gyermeket és az édesanyjukat kórházba kellett szállítani" (csak egészen félve jegyzem meg, hogy az ott lakó kifejezést kettő db szóban kell leírni), de a lényeg inkább az, mégis _honnan_ tudható, hogy ők magyarok-é avagy cigányok?

Kérdezem moricka nicket, hogy a három gyermek és az édesanyjuk szerinte gengszter, akiknek nem szabad kifizetni a kórházi kezelését? (45.hsz.)

Amúgy persze, ha szétvertek egy mentőautót, azt természetesen a kár okozóival kell megfizettetni, illetve - mivel gyanítom, a kár nem csupán szabálysértési szintű összeg - bíróság, ítélet, lecsukás, ilyenek járnak ki a szarháziaknak, akik ilyesmit követnek el.

BabaLaci (49.): helyes, ne fizess adót: az (ne adj' Isten!!!!) esetleg kigyulladó házadat oltsd el magad, a gyermekeidet tanítsad odahaza, a határokat védjed meg te, ne nézzél és hallgassál mást, csakis kereskedelmi médiát, közegészségügyileg állítsad meg te a járványokat stb. Azt mindenki, én is látom, hogy mennyire szarul tud működni sok esetben az állam, amit mi tartunk fönn, ám amelynek összes funkcióját és feladatát nem könnyű ám átlátni, van köztük számos olyan, amelyet csak akkor hiányolnál, ha nem lenne egyáltalán. DE az nem megoldás - legalábbis szerintem nem - ha nincsen adókból fenntartott irányítás. Mert akkor ismét Csák Máték földje leszünk.

Ami a bűnöző cigányokat illeti: nincs mese, le kell őket kapcsolni, ha gyenge a (z éppen helyben működő) rendőrség, akkor távolabbi helyről kell oda vezényelni csapatokat. Mindenesetre az nem megoldás, ha civilek akarnak a bűnözők ellen föllépni, ugyanis abból mindig csak további baj származik, ha például e kettő közül bármelyik oldalon is sebesítés, sérülés, ne adj' Isten, halál következik be. Aki tud valamivel is tovább látni és szélesebb körben, azaz a _hazában_ gondolkodni, az tegye is azt.

Végül megkérem a hozzá/m/szólni óhajtó olvtársakat, hogy legföljebb olyan stílusban válaszoljanak, mint amilyenben én tárgyalok. Az enyémnél ordenárébb, mellébeszélő, szitkozódó szövegekre nem fogok reagálni.