XICapitan Creative Commons License 2009.12.22 0 0 9001

Tortúra 65 - egy kezdő szemével

Gyalogosként négyszer teljesítettem, 17,17,15,13 órás időkkel, utoljára 2005.-ben. Kb.  másfél éve kezdtem el futni, abban biztos voltam, hogy most jobb időt érek el. Sikerült is, de rengeteg hibát vétettem, és szenvedtem is.

- Camelbaket vittem, 10 perc után csonttá fagyott, hiába fújtam vissza a vizet. Bár mások a kulaccsal jártak így. Az Athosz féle  - egyébként nagyszerű - lábszárvédőt vittem, de hamar kiderült, kevés lesz. Alul elég volt az egy naci, de felül 3 réteg is kevés volt. Ha egy barcikai mtb-s nem segít egy bringás felsővel, nem tudom mi lett volna. Nem vittem lámpát, pont akkor sötétedett rám, mikor az Egednél kijutottam a szőlőkhöz. Jól el is tévedtem, és botladoztam a szántásokon.

A legnagyobb hiba pedig az volt, hogy az elején elfeledkeztem saját képességeimről, és Norbival, JB-vel, Olipapával hajtottam. Bánkútig még ment is, de ott beadtam a kulcsot. Ha nem viszik át a kocsit addigra Egerbe, lehet, hogy feladom. De tovább mentem, aztán néhol futva, máskor csak gyalogolva beszenvedtem magam. Bánkútig 3.30 volt, onnan mág 6.04.... Szóval jól elszúrtam, de ebből tanul az ember.

Ja, van valakinek elképzelése a szarvastetemekről? Lövés nyomot nem láttam rajtuk, a kibelezésüket ember csinálta. Azt sem láttam, hogy agancsot fűrészeltek volna le a fejükről. Lehet, hogy megfagytak, és a vadászok otthagyták a rókáknak, dögevőknek, hollóknak stb.? Mindenesetre elég megdöbbentő látvány volt...