kemzoli Creative Commons License 2009.12.09 0 0 1757

Helló!

Én most írok először a fórumra, remélem tudok segíteni.

Az általam készített szárító elég "monstrum" jellegű, viszont ez a felépítmény szükséges ahhoz, hogy egyrészt az alapanyagot kiszárítsa ( 12-14% víztartalom) illetve, hogy egy átlag brikettáló teljesítményigényét kiszolgálja.

Kb. 500 kg-ot tud szárítani óránként, 300 kg/óra teljesítményű brikettáló géphez.

Bármilyen alapanyagot is veszünk figyelembe ( akár a készredaráltat is ), kizárt, hogy a nedvességtartalma 25-30 % alatt legyen.

Működési elvét tekintve:

Úgy működik, mint egy közönséges "füstölő", egy kb. 3 méter hosszú, 2,2 méter széles, 1 méter magasságú, trapéz alakú kürtő, amelynek alján oldalanként 1-1

db fűrészporos égőfej helyezkedik el. Saját anyagból fűtjük, rendkívül gazdaságos, nagyon kevés fűrészport használ el, ugyanakkor 400 Celsius fokot garantál.

A ferde részen 8-8 db csiga helyezkedik el ( kettő oldalon ), amelyek oda-vissza szállítással ( "emeletenként" ) szinte tökéletes alapanyagot biztosítanak.

Nézegettem a hozzászólásokat, terveket. Ha nincs egy megfelelő szárító , valamint a hozzá kapcsolható brikettáló gép, egyszerűen nem lehet brikettálni.

Valószínű, hogy  az elkészített gépek saját célra ideiglenesen működnek, de az általuk gyártott brikettek ( fel nem használt ) bizonyos idő múlva szétporladnak.

Nagyon szívesen elküldöm az általam gyártott szárítógép műszaki rajzát,ingyen, bérmentve, csak szeretném, ha megfogadnák a tanácsom: e nélkül felesleges próbálkozni!

Tisztelettel: kemzoli 

 

Előzmény: halaloszto (1578)