gezira Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3789

 Nyilt levél a MABISZ Elnökéhez!!!

 

Tisztelt Trunkó Barnabás Elnök Úr!
 
A MÁV ABE botrányos müködése alatt Őn soka nem emelte fel szavát, mint a szövetség elnöke, nem próbálta
a biztositottak érdekeit képviselni, megvédeni, ezért Önt felelősség terheli.
 
Miután a P.M. engedélyével, a PSZAF elégtelen, vétkes felügyelete miatt a MÁV ABE KGFB biztositási tevékenységét megkésve  felfüggesztették, hütlen kezelés, sikkasztás miatt, az Őn személyes nyilatkozatai  felháboritották a közvéleményt, és a biztositott állampolgárokat!
 
A Hir.Tv.ben, RTL KLUB, és más médiában, ön azt feszegette, hogy a MÁV ABE egyesület tagjainak pót befizetése megmenthette volna a biztositót!
Mondta ezt azután, hogy az évi 8-10 milliárd  Ft.bevétel egy részét elsikkasztotta az egyesület elnöke és vezérkara,a többit a PSZAF felügyelete alatt utalgatták különféle számlákra, uj székház vásárlásra /6oo mill./, softwaer fejlesztére/3oo mill./ Forrás:HVG.
Reméljük ez a szórakoztatási müfajból átmentett munkásságának egy része  és viccnek szánta!
Sajnos az érintettek nem tudtak rajta szórakozni, sok álmatlan éjszakát okozott akárosultaknak és a károkozóknak egyaránt! A rossz döntések mögött emberi sorsok vannak, amit Önök teljesen figyelmen kivül hagytak! /30-40 ezer ember és család/.
 
Az egyesület tagjai a szerződésnek megfeleően fizették a kötelező biztositási  dijat, sőt még a felfüggesztés után is 2008.szept.3o-ig/ kb.1 milliárddal többet, mint ami kötelező lett volna, tulfizetés volt/
 
Olyan álláspont, sőt gyakorlat, hogy a MABISZ az általa kezelt kárrndezési számláról már kifizetett kárt visszaköveteli a biztositott károkozótól, teljességgel elfogadhatatlan és felháboritó, JOGTALAN!!!
Károkozóként magán vagyonával nem felel a biztositó helyett!
 
2005- óta vagyunk az EURÓPAI UNIÓ tagjai, és Önök késve  módositották a kárrendezési jogszabályt /35 .§.1/, és nagyon megkésve hozták létre a KOCKÁZATI ALAPOT, amit már legkésőbb a MÁV ABE felfügesztésének időpontjában, 2008.aug. 15-el meg kellett volna tenniük!
Ez az alap  2010.jan1.-től már müködni fog ,meg a jogszabály is , ezzel be is ismerték  vétkes mulasztásukat!
Ez minden  környező EU-s országban  igy müködik, és sehol nem fordulhat az elő, hogy a jögkövető magatartást tanusitó állampolgárokat birósági uton, a két nagy "kartellező biztositó "az ALLANZ és a GENERALI jogtalanul vegzálja.
Idő előtti, ráadásul jogtalan  a követelésük, mert a MÁV ABE maradék  vagyonának felmérése,  felszámolása, felosztása még nem történt meg!
 
Kérjükaz állam beavatkozását,   és követeljük a MÁV ABE. károsultak mielőbbi kártalanitását!
 
" Az Alkotmánybíróság már a 9/1992.(1. 30.) AB, határozatában megállapította, a jogállam nélkülözhetetlen eleme a jogbiztonság.
A jogbiztonság az állam, s elsősorban a jogalkotó kötelességévé teszi annak biztosítását, hogy a jog egésze, egyes részterületei és az egyes jogszabályok is világosak, egyértelműek, működésüket tekintve kiszámíthatóak és előreláthatóak legyenek."
 
Sérült a jogbiztonság, az alkotmányos emberi alapjogunk, ami felül irja a Ptk. 339.§.1-et. ezt az ombutsmann , dr.Szabó Máté, az alkotmányjogász dr.Kolláth György is megállapitotta.
 
Az Eu-ban erős törvény biztositja a tulajdonjog védelmét, amibe azok a szolgáltatások is bele tartoznak, amelyekért valaki már fizetett!
 
Kérjük, hogy nyilvánosan ismerjék be, hogy hibáztak Binder szóvivő úrral együtt, álljanak ki anyilvánosság elé, és kérjenek elnézést a biztositottaktól, és a történtek után Önök  személyükben is  vonják le a megfelelő következtetést!
- Idézett szöveg megjelenítése -
 
 
A MÁV ABE károsultjainak nevében , a Jogi Fórumról: L. Suzy