Kétségtelen, hogy akikre eddig rákérdezetem, mindannyian az időhiányra hivatkoztak. Egyetlen ember sem volt, aki a nemtörődömségre, lustaságra, esetleg utazási költség miatti anyagi megfontoltságra hivatkozott volna. Az eltelt három év alatt ( szinte minden alkalommal részt vettem a tárgyalásokon) a rendszeresen érdeklődő 30 - 40 károsultat már szinte arcról ismerem, néha-néha jön valaki többnyire rossz bejárati ajtón.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a polgárjogi igényt bejelentettek száma 1789 a vádirat alapján, akik 8,72 milliárd Ft értékben jelentettek be kárigényt.
De e kis csipkelődés után:
Nem maradtak el a tárgyalások november 17 és 30 -án.
Mindkét napon 15 óra 20 perc, illetve 15 óra 30 percig egésznapos volt.
Utolsó #4234 beírásomban ( nov 9 ) érzékeltettem a VI.r. vádlott eltökéltségének külső megnyilvánulásait. Bejött. Én ugyan korábban csak két napra saccoltam ÁL utolsó szavait, de - beismerem- alábecsültem a már-már balázsi szinten űzött hablatyolási képességeit.
Statisztikailag:
nov 9 -én 1 óra 40 perc
nov 17 -én 4 óra 20 perc
nov 30 -án 5 óra 10 perc, eddig összesen 11 óra 10 percben fejtette ki álláspontját a vádlottak ellen ellen indított koncepciós büntetőeljárásbizonyítását illetően.
Csak egy kis példa arra, hogy mikkel igyekezett bizonyítani:
A BAUMAG cégcsoport cégeinek tulajdonát képező vagyontárgyainak
vagyonelem könyv szerinti értéke Könyvvizsgálók által becsült forgalmi értéke
PSasvár Kastély objektum 1,2 milliárd Ft 5,5 milliárd Ft
Szentes Téglagyár 500 millió Ft 1,8 milliárd Ft
Kamaraerdei úti bázis 400 millió Ft 1,6 milliárd Ft
Budaőrsi űti telkek 150 millió Ft 1,5 milliárd Ft
Parádkörnyéki földek, erdők, mezők ? Ft 1,2 milliárd Ft
és egyéb vagyontárgyakkal együtt bizonyíthatóan összesen 30 milliárd Ft vagyoni fedezet áll rendelkezésre.
De, ha amennyiben likvidálási ( felszámolási ) értéken számítjuk, akkor bizony ennek töredéke a közismert mechanizmusok miatt. (lsd BSFSz(fa ) 600 mFt eltüntetése)
Tanulság : meg kell szüntetni a büntetőeéjárást, fel kell menteni a vádlottakat minden vád alól, meg kell szüntetni a bűnügyi zárlatot és hagyni kell az AGENDA- H Szövetkezetet, hogy a meghirdetett programjának megvalósítását befejezhesse.
Ábrok úr még nem fejezte még be,december 14-én folytathatja utolsó szó jogán, addig is lesz ideje még egy tárgyalási nap kitöltéhez összeszedni a mondókáját.
A bíró szabadságát megszakítva erre is lehetőséget ad számára.
És még egy kis adalék ehhez a bohózathoz:
Tárgyalás végén Kővári bíró említést tett arról, hogy ez évben öt büntetőperben hozott ítéletet. Ebből négyben nem élt senki az utolsó szó jogával, illetve egyben az egyetlen vádlott csupán ennyit mindott:
NEM ÉN VOLTAM BÍRÓ ÚR !!