enginer Creative Commons License 2009.12.03 0 0 40909
Megnéztem ennek az RTL izének a leírását.

Sajnos valóban így van a mintapéldákban is lerajzolva, hogy párhuzamosan kötik a radiátorral és nem sorba de ezt a fajtát ami a képen van, csak alacsonyhőmérsékletű rendszerben lenne szabad alkalmazni és ez nem néz előremenőt csak a szoba hőmérsékletét figyeli, mint egy mezei termofej.
Nem értem, hogy miért hívják ezt is RTL szelepnek, hacsak nem van a szelepben egy fűtővízt is figyelő rész, de akkor meg miért lehet kapni egy drágább egységet amiben ezt külön lehet állítani?

Aztán van a tényleg RTL szelep, amiben van ez a sima termofejes balhé, ami a szobahőmérsékletére szabályoz (ezért vannak a padló fölött a falból kilógva) és mellette meg egy másik szelep, ami meg fűtővíz hőmérsékletére korlátoz!

Aztán néha azt is megemlítik a leírásokban, hogy az ilyen "szabályozást" csak nagyon rövid ~10méteres körökhöz ajánlják (nekem ez lenne a logikus), de van amelyik meg azt írja, hogy 100méteres!!! körökhöz is simán jó.
Olcsó meg praktikus megoldásnak reklámozzák, de hogy a kazán nem fogja megköszönni, ha 100méteres köröket kötnek rá direktbe az biztos.
Előzmény: halaloszto (40891)