.ETNA. Creative Commons License 2009.11.27 0 0 652
Igen én is olvastam, hogy a gyártó megegyezik.

Azért én sokallom az alkalmankénti 12.000,- Ft-ot (a 70 %-os TB támogatás mellett), de még a 4ezret is, a 90 %-os esetében. De ha mégis így lesz, valószínűleg éppen azért "kell" majd váltani, mert a most még újdonságnak számító Simponi és jövőbeni társai szintén csak dobozdíj fejében lesznek kaphatóak-adhatóak:-) Bár nem szívesen vállalom a "kísérleti nyúl" szerepét!

A szabadalom lejárta pedig nem csak a gyártásbeli "egyeduralmát" szüntetni meg? Attól még továbbra is forgalmazhatja, bár a profit nyilván nem lesz olyan mértékű, hiszen megoszlik a gyógyszergyártók között.

Az RNS-ről jut eszembe, az RA esetében azonosították már a hibás gént? Egyáltalán ez génhiba? Vagy az oka, tulajdonképpen csak annyi, hogy egy porszem került a gépezetbe(immunrendszer-működés)? Persze attól még, hogy a gépsort leállítod, a porszem továbbra is ott marad, nem?

Ahhoz, hogy RNS interferenciás gyógyszert kaphasson majd bármikor is egy RA-s, nem kellene tudni a betegség pontos okát (nemcsak az okozatokat - citokintermelési zavarok stb.), vagy ez a szer enélkül is működhet?

Hát maradjunk annyiban, hogy ez nekem magas:-))



Előzmény: DBA Biotech (650)