.ETNA. Creative Commons License 2009.11.26 0 0 648
Szia ! Hm, elolvastam, ha jól értelmeztem, leginkább a középsúlyos aktív stádiumban lévő RA-s betegeknek ajánlják (többek között), ha más Methos kombinációs TNF alfa blokkoló nem használt. Azért az, hogy 2007-től alkalmazzák... na szóval én maradok a Remicade-nél, erről talán valamivel több tapasztalata van az orvosoknak... ráadásul 4-8-most pedig már csak 12 hetente kell kapnom és nem havonta. Persze azoknak, akiknek a Humira, vagy a Remicade nem használt (sok betegtársam járt így), hátha segít!!

Mindenesetre most már tudom, hogy az egyik infúzióm alkalmával mi is volt az, amiről egy új betegnek magyaráztak, aki már ezt az injekciós változatot kapta:-))

Bár a Remicade infliximab, vagyis nem teljesen humán, hanem ember-egér monoklonális antitest, de ha az első infúzió után nem volt gond, nagy valószínűséggel később sem lesz, feltéve persze, ha betartod a szabályokat (szeded a Metho-t, havonta vérvétel, 6 havonta tüdőröntgen, EKG).

Az pedig, hogy mivel teljesen humán - elvileg - kevesebb a mellékhatása, háát köztünk szólva, erős csúsztatás. Hiszen a TNF alfa blokkolás legkomolyabb mellékhatása az, hogy mivel az immunrendszert "gyengíti", tompítja, fokozott kockázata van a megbetegedéseknek, ad absurdum a rák kialakulásának stb.
Ez viszont bármely TNF alfa-blokkoló esetében fennáll, így nehéz a mellékhatás alapján sorrendbe állítani ezeket a blokkoló szereket.

Előzmény: DBA Biotech (643)