gazo2 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 795
Kedves Levelezőtársaim!

Figyelmükbe ajánlom a Türr István Múzeum mai, tehát 2009. november 26-i rendezvényét. Du. fél 5-kor mutatja be Merk Zsuzsa múzeumigazgató és dr. Rapcsányi László, a Magyar Rádió örökös tagja, Baja díszpolgára a gondozásukban és a múzeum kiadványaként létre hozott hasonmás kiadást, Knézy Lehel eredetileg 1940-ben megjelent Baja a forradalom és szerb megszállás alatt c. könyvét.

Ez a könyv ma már könyvészeti ritkaságnak számít. Baján csak a múzeum tulajdonában van egyetlen példány az esetlegesen létező magántulajdonban levő példányokon kívül. A múzeum a jól bevált előfizetéses gyakorlattal oldotta meg a kiadást (Rapcsányi monográfia, Türr tábornok), de a várható további érdeklődés miatt árus példányok is forgalomba kerülnek.

Knézy Lehel ügyvéd volt, szerkesztette a Független Magyarság c. bajai ellenzéki lapot. Igazi közéleti ember volt, népszerű és köztiszteletben álló személyiség. Könyvét évtizedes kutatómunka után adta ki.

Minden Baja történelme iránt érdeklődő Levelezőtársamnak szívből ajánlom Knézy Lehel könyvét, melyet a Petőfi Népében is az olvasók figyelmébe ajánlottam.

Tisztelettel:
Gál Zoltán