Wattocsak Creative Commons License 2009.11.23 0 0 40618

"Nekem az furcsa, hogy félig ilyen, félig olyan rendszer, van hőcserélő, de nincs tágulási, és a csap kinyitásával még működik is (de akkor minek a csap?)... és évekig fog ilyet gyártani a szakember. :-("

Majdnem jól látod a dolgokat. A szaki évek óta gyártja ennek a típusnak az elődjeit, és ez már majdnem kiforrot kapcsolás. Ha ez ilyen akkor képzeld a többit. A kapcsolás kétségtelen előnye a túlfűtésre való hajlam. Ez vitathatatlan.
Enginer rosszul látja a dolgokat. A szakinknak sikerült eljutni odáig, hogy fűt és szerintem ebben sok munkát fektetett. Az hogy takarékos legyen az nagyon messze van, szerintem korai lenne még ilyet követelni, bár a pénz felvette a produktumért, és a tulaj meg erre ácsinózik.

Ötletes példa arra, hogyan lehet megspórolni a tágulási tartályt és a biztosnsági szelepet. Ez az összeköttetés jó dolog, viszont vigyázni kell, mert ha elzárod a csapot akkor a táguló víz valamit szét fog nyomni. Ezt hívják roncsolásos anyagvizságatnak, ha jól emlékszem, de azt gondolm, hogy itt nem ez a cél.
Ha a két rendszert összekötötte akkor minek a hőcserélő? A secunder körben lévő szeleppel is meg tudta volna oldani a keverést egy befecskendező kapcsolással, és akkor nem is akar szétpukkani a padlófűtési kör.
Így a hőcserélő árát nyugodtan elihattuk volna, és a következő munkáját a kocsma asztalon lerajzoltuk volna egy szalvétára, hogy holnap is legyen miből inni.
Előzmény: B-road (40611)