.ETNA. Creative Commons License 2009.11.06 0 0 565
Bár azt írtam, hogy oltás ügyben nem, reagálok többé semmire, de azért ne keverjük már össze a szezont a fazonnal.

Egyrészt immunszuprimált beteg semmilyen oltást nem kaphat, ezt az a regionális reuma-tüdő kórház egyik (ha nem a legjobb) főorvosa mondta, akihez járok.

A betegségem és a betegségemre ható Methotrexat + Remicade (aminek ugye a legfőbb hatóanyaga az infliximab, egy ember-egér monoklonális antitest. Ez pedig éppen egy speciális fehérjére a TNF alfára van hatással - magyarán megköti) mellett a hatásfokozóként etilhiganyt tartalmazó Fluval H1n1 elleni oltást komplett hatásmechanizmusát mégis csak ő ismeri jobban, s nem egy infektológus.

Nem véletlen, hogy Franciaországban az autoimmun betegek (ilyen az RA is) csak !!!!!
az adalékanyag nélküli vakcinát kapják, ahogy a terhes nők és a kisgyerekek is. Bár nem vagyok orvos, de nem hinném, hogy ennek csak úri passzió lenne az oka!!!!

Mindjárt bemásolok egy-két figyelemreméltó megjegyzést, olvassátok el!
Ez alapján aztán nincs az az ember, aki el tudná dönteni, hogy kell-e neki a magyar oltóanyag vagy sem... s hogy vajon nekünk - ha már az ország fizet érte - miért éppen ilyen kellett????????????

Nyilván az sem véletlen, hogy különbözik az orvosok véleménye is az oltással kapcsolatban, pedig mindegyikük ugyanabból az anatómia stb. tankönyvből tanult anno, ugye???!!!
Előzmény: Otool (563)