.ETNA. Creative Commons License 2009.11.05 0 0 555
Szia, üdv újra itt:-) Akkor idézgetek innen-onnan:
Egy október 30-i cikkben éppen a Pandemixről írták, hogy a svájci gyógyszerfelügyelet aggódik az oltóanyag AS03 adalékanyagával kapcsolatban.
Az előzetes vizsgálatok ugyanis csak felnőttekre vonatkoztak, terhesekkel kapcsolatban egyáltalán nem nézték, sőt a gyerekek vonatkozásában is elégtelennek bizonyultak az adatok. Később, november 3-án pedig a Swissmedic bejelentette, hogy egyszerűen NEM ENGEDÉLYEZIK a Pandemrix használatát a terhes nőknél, a 18 év alatti gyermekeknél és a 60 év feletti felnőtteknél.

Más: Ausztriában viszont 16 milliót rendeltek a „jobbik” Baxter-oltóanyagból, ez a CELVAPAN !! Ez az az "elit" oltóanyag, ami miatt korábban Németországban volt balhé (erről már írtam, Németországban csak a katonák és a politikai elit kapta ezt).
Ez a készítmény nem tartalmazza azt a hatáserősítő összetevőt, amit a másik Baxter-vakcina tartalmaz, ezt a bírált másik oltóanyagot "szánták" a németek a "köznépnek".

A gyors engedélyezés Ausztriában annak köszönhető, hogy a vakcinát egy már létező, a madárinfluenza ellen kifejlesztett oltóanyag alapján hozták létre, s csak egy antigén komponenst cseréltek ki.

Ez is csak azt bizonyítja, hogy teljesen felesleges mindig újra és újra feltalálni a spanyol viaszt, sokkal ésszerűbb (ha lehetséges) a meglévő, bevált szert továbbfejleszteni. Mert ilyenkor nem kell a nulláról kezdeni a kötelező előzetes vizsgálatokat, hatástanulmányokat stb.stb.

Az alábbi mondatokban pedig rendkívül sok igazság van:
"Zsolt Péter médiaszociológus állítja: az újinfluenza elleni oltás körüli ellentmondások felelőssége nem a médiát terheli. „Ez inkább a tudomány legitimációs problémájának tudható be. Túl sok ismeret halmozódott fel az oltásokkal kapcsolatos tévedésekről” – véli a médiaszociológus, aki szerint ezért a tudománynak kellene egy reformon végigmennie, hogy visszaállítsa hitelességét."
Előzmény: gabor1972 (550)