.ETNA. Creative Commons License 2009.11.02 0 0 538
Már bocs, de ez azon a tényen semmit sem változtat, hogy mit olvashatott erről az a szülő a gyógyszer tájékoztatóján, aki 29-e előtt már beoltatta az x hónapos gyerekét??

Egyszóval akárhonnan is nézem, gáz piacra dobni egy terméket, amelynek a betegtájékoztatója nem mindenre kiterjedő módon ad felvilágosítást a vásárlónak.
Ez ugyanis - a véleményem továbbra is az - eleve nonsense!!!! Persze értem én, hogy sietni kellett meg stb., s ha tényleg csak egy mondat került bele (mert valami miatt véletlenül lemaradt a korábbi példányokról, mert arra gondolni sem merek, hogy a 12-36 hónapos gyerekek vonatkozásában korábban még nem álltak rendelkezésükre adatok!!!!!?), ez akkor is ciki... ennyi.

A Methotrexat mellett az én reumafőorvosom, de a tüdő és reuma kórház igazgató főorvosa (aki a kezelőorvosa az egyik betegtársamnak, aki mellettem kapta az Remicade-t a múlt héten) sem ajánlotta. Én nem vagyok orvos, gőzöm sincs, hogy miben mi van, mi mit gyengít stb. stb., s hogy őszinte legyek nem is érdekel, de ha csak egy szakember is azt mondja, hogy NEM - miközben akár a többi pedig bőszen igen-el - az számomra már éppen elég indok arra, hogy én is azt mondjam, köszi... inkább nem, vagy legalábbis ezt a fajta oltóanyagot inkább nem. Annál is inkább, mert a betegtájékoztatón is külön kitérnek erre... bár a felelősséget az oltást beadó orvosra hárítják. Na ja ez nekik így olcsóbb, mint egy esetleges kártérítési per!

Az azért aggaszt, hogy pl. a biológiai terápia kapcsán 6 havonta kell tüdőszűrésre mennem, sőt volt olyan betegtársam, akinek vizenyőt, vagy mit találtak a tüdejében és pl. nem is kaphatta tovább a Remicade-t, magyarán a tüdőre érdekesen is hathat, miközben az influ egyik legijesztőbb mellékhatása, szövődménye a tüdőgyulladás... hm?!

Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy mit szólna az egészségügyi minisztérium, ha pl. egyéni elbírálás alapján kérném azt a bizonyos segédanyagok nélküli oltószert - mint immunszuprimált (vagy mifene) beteg - tudjátok, azt, amelyiket a német hadsereg is kapta, s amely bizonyítottan kevesebb mellékhatással jár.... Vagy esetleg azt, amelyiket itt is említették a fórumon, s ami (állítólag) nekünk, Methosoknak+biológia terápiásoknak is beadható lenne. Ez a történet talán megérne egy misét.... na ezt meg is kérdezem az orvosomtól, kíváncsi leszek, mit szól hozzá :-))
Előzmény: topika1 (535)