micimacho Creative Commons License 2009.11.01 0 0 39854
Kevés lesz az előremenő hőfok... esetleg a szelepeken a torlókat nézd meg (alsó) hogy nyitva van-e teljesen.
Ha mindhármon jelentkezik, a dugulást kizárnám. Kéne valami hőmérő, amivel meg tudnád mérni az előremenő és visszatérőt. A kazán bejövőn is. Merthogy lehet, hogy a többi radiátor (ha van több, de gondolom igen) elveszi a hőt, ezeknek nem jut.
Termosztátok vannak a radiátorokon?
A rövid és magas radiátorok kisebb ellenállásúak, így abban gyorsabban fordul a víz. Valahogy el kell érni, hogy azok "ellenállása" is a hosszú és 500as radiátorokéval megegyezzen. Erre megoldás a kicsik torlóinak zárása ... vagy a termosztát fej, ami ha eléri a kellő hőmérsékletet a kisebb vagy magasabb radiátok helyiségében, zárja azokat. És akkor már nem lesz a víznek más útja, csak a hosszú 500asok.

Sajnos tapasztalat szintén, hogy a hosszú 500asokban az áramlás nagyon nagy ellenállással valósul meg... így elég sok tökölődés beállítani a szükséges folytást a többi radiátoron, amitől majd ezek is működni fognak.

De az előremenő emelése is fontos, mert akkor legalább az akevés, ami bejut, az melegebb, és több hőt ad le, bár nem melegszik teljesen át.

Előzmény: zs76 (39831)