andrew7 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 55108
"a korrózió által megbontott alu felület esetleges egészségre ártalmas hatásától tartottam"

Ettől ne tarts, semmi veszélyt nem hordoz. Amint előttem most SiD- is írta, az esetlegesen korrodált felületet meg kell alaposan tiszítani, az aluminiumot úgyis hamar oxidréteg (gyakorlatilag porcelán!) vonja be, és kizárt dolg hogy káros kioldódás történjen...

Régebben említettem, Svájcban számos élelmiszerbiztonsági kísérlet végeztek, ott igazolták, hogy a kávépogácsa az eszpresszó-technológiában valóságos biológiai szűrőként működik. Kis TurMix gépek thermoblokkjának vizében mérték az aluszintet, és kiderült, hogy az elkészített kávéban még a kávékészítéshez felhasznált csapvízhez képest is kevesebb aluminium található...

Amúgy meg senki sem igazolta az ily módon esetlegsen is kiodódó aluminium veszélyességét (az alu és Alzheimer-kór mese többszörösen megdőlt), és kevesen tudják, hogy egyszerű savlekötő gyógyszerekben, vagy akár bőrön keresztül részleges felszíbvódó kozmetikumokban, de akár csak egy pohár fekete teában is elképesztő mennyiségű alu van... Korábban részletesen szó volt itt ezekről, érdemes visszaolvasnod...

Az alubojlerben amúgysem paradicsomlevet vagy citromlét forralsz, hanem ugye "boiler-safe" vizet, ami pH-szempotjából nem savas... Okod tehát aggodalomra e tekintetben semmi.
Előzmény: cooyote (55105)