wfri Creative Commons License 2009.10.26 0 0 39610
Igyekszem összefoglalni a dolgot:

1. a kazán magas lángon indul: ez így van, akármilyen értékre állítod a max. teljesítményt - csak az indulást követően modulál le az általad beállított értékre, vagy az alá. Ez önmagában nem hiba.

2. a probléma nálam az volt (és így első ránézésre nálad is ott lehet), hogy a kazán a legkisebb teljesítményre állítva sem tudta leadni a teljesítményt, ebből következően lekapcsolt. Gyanakodtam, hogy a tömegárammal lehet probléma, és Vajk hathatós segítségével (amit ezúton is köszönök még egyszer) arra jutottam, hogy először a szivattyút állítom magasabb fokozatra, ami rövid úton meg is oldotta a problémát. A Bypass-szelepet nem maceráltam, mert azért van néhány termosztátos szelep a lakásban, amik ha lezárnak, a bypass szelep tud korrigálni.

3. Estleg a következővel lehet még játszani, hogy optimalizáld a tömegáramot: a kazánhoz legközelebb eső radiátoroknál lehet a visszatérő szelepet kis mértékben elzárni, ezáltal nem fordul meg onnan túl hamar a meleg fűtővíz - de ezt csak mellékesen mondom lévén nem ismerem a helyi adottságaidat - esetleg konzultálj a fűtésszerelőddel is ez ügyben.

Remélem tudtam segíteni. Üdv
Előzmény: Vazul.at (39606)