toloba Creative Commons License 2009.10.24 0 0 23
Járai-bank után....


Indul a Wallis-bank


Jóváhagyta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), hogy a Wallis Befektetési Zrt. 100 százalékos tulajdont szerezzen a WestLB Hungária Bank Zrt.-ben, így a bank a tranzakció zárását követően Milton bank néven működhet tovább.

A PSZÁF a honlapján tette közzé a határozatot. A Wallis Zrt. és a WestLB AG 2009. június 26-án kötött adásvételi szerződést. Az ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) már jóváhagyta, a tranzakció lezárásához még a tőkepiaci felügyelet engedélye hiányzott. A GVH megállapítása szerint a WestLB piaci részesedése az érintett piacon egy százalék körülire becsülhető.

A Wallis Zrt. korábbi közlése szerint az adásvétel lezárását követően a WestLB Hungaria Bank Zrt. Milton Bank Zrt. néven működik tovább. A Wallis a WestLB megvásárlása előtt is jelen volt a pénzügyi szolgáltatási piacon a Milton Finanszírozási Zrt.-vel és a Milton Hitelezési Zrt.-vel. Az új stratégiai alapján a Wallis szándéka szerint a bank a kis- és közepes méretű vállalatok, valamint a magas jövedelmű magánszemélyek felé nyit, de szeretné megtartani a jelenlegi - döntően nagyvállalati - ügyfélkört is. A bank konzervatív növekedési stratégiát folytat.

A közlemény megemlíti, hogy a Milton Bank Zrt. vezetősége a tranzakció zárását követően kész a banki magatartási kódex aláírására. A Wallis Zrt. korábban azt közölte, hogy a tranzakció részleteit a zárást követően ismerteti.

http://www.piacesprofit.hu/cegblog/ceghirek/indulhat_a_wallisbank.html