Nuti49 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 131

Kedves mindnyájatok!

Olvasva as leszázalékolással kapcsolatos soraitokat, vettem a bátorságot és próbálok segítséget, tanácsot kérni Tőletek.

Párom,- aki most 58 éves, 44 éves szolgálati idővel- aug.19-én volt a Tb leszázalékolási egy fős bizottsága előtt. A háziorvos indította a rokkantosítását mert december 5-én lejár a táppénzes éve. Egy hét /!!/ mulva a háziorvos megkapta a választ: 40 % és -állítólag- fellebezésnek nincs helye!

A betegsége: 2006- ig szinte nem is volt betegállományba, amikoris megműtötték a térdével, egy speciális műtet hajtott végre az orvos. Térdébe csavarok, a lábszárát "kiegyenesítette". A térdébe a csavarok eltörtek, 2007-be. Borzalmas fájdalom, minden suly a másik lábára kerűlt, 2008 decemberébe azt a térdét is mütötték térdprotézis kerűlt bele. A lába egész jól "használható" lett. Ez év juniusába a másik térdéből kivette az orvos a csavart, mondván ahogy gyógyul a seb, azonnal beülteti abba is a protézist. DE!!! A Kórházba leállították -határozatlan időre- a protézis beültetést sőt ahogy érdeklődtem, más Kórházba is ez a helyzet!!! 

Vagyis jött a leszázalékolási kérelem, annális inkább mert a szívbillentyűje felmondta a "szolgálatot", a vérnyomása az egekbe van. Ördögi kör! Ha beültetnék a protézist, már a gyógyulására sincs elég táppénzes ideje. Jelenleg kivette a szabadságot, majd elmegy az ez évi 15 napos betegszabadságára, majd???? Előrehozott öregségi nyugdijra 2011 márciusába mehetne. Kapna előtte 6 hónap felmentést és kivenné a szabadságot. Vagyis alig 5 hónapot kellene dolgoznia, ha meglenne  a protézis és  természetesen ha bírná így a munkát / tehergépkocsi vezetés/ De ha leszázalékolták volna , nem is tudom, hogy folytassam-e??!

Most itt tartunk és nem tudom hogyan tovább? Ha van valami használható ötletetek írjatok! Előre is köszönöm!