Eni79 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 44891

Sziasztok!

 

 

úh, rengeteget írtatok, majd végigolvasom normálisan, addig is kis reakció.

 

Nekem a kutyák oltva vannak lyme ellen. lehet h gyógyítható, én mégis azt mondom, ha esélyem van megelőzni a bajt én inkább beadatom. Azok a kutyák akik ráadásul sokat vannak kint terepen (nem csak mezősön ahogy mi hanem gondolok a parkokra is...) veszélyeztetettek. a babesia ellen is lesz majd oltás, de az még a jövő zenéje.

 

persze mindenki döntse el maga.

 

Plüssállatok... Nos igen. Nekem ugye bejárósak a házba, így elég szorosan találkoznak plüssállatokkal (gyűjtöm őket, khm...), de nem nyúlnak hozzájuk. mondjuk nem is az ővéké, erre soha nem is kaptak lehetőséget. Nálunk a teniszlabda a menő (készlet van ám itthon), illetve néha-néha kapnak valami csipogós gumijátékot. slussz. ennyike. azokat sem szedik soha szét. egyedül a nagyméretű gumicsirkét kapta szét Kyra, de az is sokáig tartott neki. A feka nem rág, ő csak hurcol, de mondjuk nála az előlhagyott zoknik a kísértés... idénként egy-egy áldozatul esik ennek a hurcolásnak, de azt sem rágja csak hordja nekem. Kyra néha a fáskamrából kilop egy egy farönköt, azt rágja, illetve ha hazaérünk ezekkel a holmikkal a szájában fur oda hozzánk. mondjuk ők apportoztatva vannak, de így elég nekik ez a játék. (meg persze egymást tépik, hahaha)

 

Györgyi! megmondom mi a baj. az, h véresen komolyan veszed ezt a Gina kiképzést. De tényleg. Nem kell. Alapokat tud az a kutya, így nem értem miért feszülsz ennyire.

Tipikus kutyasulis betegség, kiképzőpályán működik, a kapun kívül meg nem. ez csak azért van, mert Te is másképpen viselkedsz a pályán kívül. Ha "bulizni" mentek ki, ott véleményem szerint nem kell egrecíroztatni a kutyát ok nélkül. minek? felesleges 5 perc buli után hívni, nem fog jönni. ha tanulni is akarsz a buli közben, ahhoz más kell. meg lehet kérni a társakat h segítsenek benne. mehettek mondjuk picit láb mellett (ők is!), majd megint játék, feloldás. Így a teljesített munka eredménye a játék. én itt b@sztam el. mindíg előbb a játék volt, hozzá is szokott. nem. most már (ha csak nem kifejezetten lazulunk) mindíg meló, majd jutalmul játék.   nem kell nagy dolgokra gondolni, és nem kell görcsölni. egy valamit kell tudatosítani Ginában. Azt hogy ha kutyák is vannak ott, akkor is  parancs az parancs. ezt pedig csak úgy éred el ha beleteszed h rád kell figyelnie fél szemmel. naná h izgalmasabb a fajtatársakkal kergetőzni, és ez így helyes, de ettől még a főnök te vagy. mindezt persze sok jutalmazással, dícsérettel, motiválva. legyen érdemes rád figyelnie... nekem ez folyton gond volt a Carlossal, néha még most is huncutkodik... De sok gyakorlással lehet ezen javítani. és ezt a vav-on tanultam meg. amikor úgy is dolgozott a kutya h körülöttünk volt 20 másik... tüzelés előtt álló szukák is... és persze nem tisztes távolságban hanem közvetlen közelben.mégis ment. előtte pár hónappal ezt még el sem tudtam volna képzelni. ennyit jelentett h motiválva volt.