Vállalkozás Hátráltatási Iroda Creative Commons License 2009.10.18 0 0 39333
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni... Van egy ezeréves fég kazánunk, ezt cseréljük most le egy Westen Starmaster 240Fi -re (Szombatig volt akciós 160e a szatmárinál).

Ami kérdésem lenne, hogy mennyi és milyen (veszélyes?) kondenzvízre kell szerintetek számítani? nincs csatorna a kazánnál és a fél házat keresztbe kéne vésni meg csövezni, ettől ráz a hideg:) nem tudom gyűjthető-e ideiglenesen vödrös módszerrel, vagy netán kivezetve az udvarra, mint egy klímát...

A másik kérdésem az lenne, hogy a cirko kombi. Gondolkodom azon, hogy a használati melegvíz részével mi legyen. Elvileg használható anélkül is, szerintetek ez okozhat gondot? ill. felmerült még egy ötlet - jelenleg egy quadriga gázboylerből van a melegvíz, logikus megoldás tartaléknak bekötni az új kazánt is - illetve, felmerült az a gondolat is, hogy mi lenne ha a kazán melegvizét kötném a gázboyler hideg betápjába?:) a kazán elvileg jobb hatásfokú, a boylerbe kötéssel kiküszöbölődne a kis mennyiségű átfolyásnál a hideg viz (2liter/perc alatt) azt nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyire használható a 13,7liter/perc kapacitása... esetleg ötlet/vélemény?:)

Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni!