Coccinea Creative Commons License 2009.10.17 0 0 475
Kedves Etna! A te Methotrexat adagod, meg annak a csökkentése összehasonlíthatatlan azéval, aki CSAK Metho-t szed. Te mellette még kapsz egy "lórugásnyi" más dolgot is. A biológiai terápia, mint már korábban is említettem, nálunk (az egész városban - válogatás nélkül minden orvosnál, de még Debrecenben is)) szóba sem jöhet olyan betegeknél, akiknél a bázisterápia hatásosnak bizonyul. Mégpedig nem hónapokat, de éveket is várnak arra, hogy kimondják, hogy végül is valami hatástalan. Továbbra is állítom, hogy a Metho. emelésének ill. csökkentésének hatása nem jelentkezik azonnal, úgyhogy azzal nem nagyon lehet egy éven belül többször is oda-vissza variálgatni. Dikoka férjének nem olyan régen emelték 4 szemről 6 szemre, gondolom, volt valami oka. Azt nem tudom, hogy közben az 5 szemet is kipróbálták-e, én biztos úgy tettem volna. Persze, nem állítom, hogy nem fog ő még sokkal kevesebbet is szedni, csak úgy látom, hogy nem kapkodják ezt el az orvosok.

Kedves Gyula! Te az elején kaptál egy rossz gyógyszeres kezelést, és végképp kiábrándultál belőle. Talán szerencsédre, mert így rátaláltál egy gyógyszermentes, mégis hatékony terápiára. Ha téged is mindjárt Methotrexattal kezeltek volna, amit bírt volna a szervezeted, lehet, hogy Te is másképp látnád a világot. Az egy nagyon ütős gyógyszer, valamit nagyon tud. Én is tiltakozom ellene, mert a közérzetemet rontotta (mintegy figyelmeztetve, hogy ez nagyon erős), de összehasonlítva a Salazopyrinnel, az egy csodaszer. Lassan az én kezemen is meg fog látszani a betegség nyoma a Salazopyrin mellett, a Metho.-t szedve viszont a kézmerevségnek nyoma sem volt.

Nem lehet úgy tenni, hogy nem veszünk tudomást a betegségünkről, amikor az éjszakát nem tudjuk nyugodtan végigaludni, mert minden nagyobb mozdulatra felébreszt a fájdalom, másnap meg kialvatlanul kóválygunk a gyenge csuklónkkal, a merev ujjainkkal, amiből minden kicsúszik. Ez nem akarat kérdése. Előbb rendbe kell hozni magunkat - gyógyszerrel vagy ahogy sikerül - utána lehet ilyeneket mondani, hogy na, én akkor most teljes életet élek.

A lehangoltság/depresszió is sokszor csak úgy magától jön. Nem belelovalja magát az ember, hanem egyszerűen a betegség vagy a gyógyszer mellékhatásaként megjelenik.

Előzmény: .ETNA. (471)