.ETNA. Creative Commons License 2009.10.17 0 0 472
Kedves Dikóka, igazán örülök, hogy egy kicsit tudtam segíteni:-)

Egyébként Reumadoki azért tűnt el, mert figyelmeztette itt a fórumon egy hozzászóló, hogy a fórum szabályzata szerint orvosok nem "osztogathatnak" itt tanácsot.

Ez érthető is valahol, hiszen ez nem egy hivatalos orvosi oldal, nem tudhatod, hogy az, aki tanácsol valamit tényleg egy orvos, vagy csak egy unatkozó tinédzser:-)) Persze róla ezt nem feltételezem, de hát a szabály, az szabály. A telefonszámát is megadta, lehet keresni.

Azért én biztosan rákérdeznék a helyetekben arra, hogy milyen egyéb megoldások vannak (műtét, gyógyszer mennyiségének csökkentése, biológiai terápia stb.stb.).

Tényleg csak a saját esetemre tudok hivatkozni, de amikor meguntam, hogy egy egyébként kiváló reumatológus szakember, a kórház osztályvezető főorvosa, a sok rendelésre várakozó beteg miatt, max. 5 percet tudott rám szánni havonta egyszer, akkor kerestem egy olyan orvost (ugyanabból a kórházból), akinek van magánrendelése is. Ezt a módszert csak javasolni tudom mindenkinek!!! Mert vele mindent megbeszélek, első alkalommal 5ezret, utána már csak 3ezret kér, egyszóval még anyagilag sem megterhelő. Mostanság pedig félévente, ha egyszer megyek el a magánrendelésére, tényleg csak akkor, ha van valami spec. kérdésem, a gyógyszert felírja a kórházban.

Nem is emlékszem, hogy kérdeztem-e, hogy a Férjed jár-e havonta vérvételre? A Methotrexatot, Trexant szedőknek havonta kötelező a vérvétel!!
Előzmény: Törölt nick (468)