JB** Creative Commons License 2009.10.12 0 0 6027

Less Nándor TF60

 

Igazából nehéz erről írni, mert egyrészt nagyon jó szervezés, látszik, hogy a szervezők (élükön Sütő Lacival) tényleg nagyon sok energiát beleőltek a zökkenőmentes lebonyolításba, másrészt ott volt az a hatalmas baki, ami miatt az egész 60TF versenyjellege borult. És amilyen az emberi agy: a hibára hajlamosabb emlékezni...(Lásd debreceni maraton emléke: jó szervezés, jó pálya, jó időpont, aztán a baki miatt már alapvetően az elmért pályahossz ugrik be róla...) Itt azért remélhetőleg nem ez lesz a stigma (mármint az ellenőrző pont hiánya, a futók eltévedése, tanácstalansága), a célban meglepően nyugodtan elemezték a versenyzők a fenti hibát. Mondjuk volt rá 35 kili, hogy feldolgozzák és még a nap is kisütött.:-)

Magáról a versenyről sokat nem tudok írni, hiszen az elkavarásunk miatt (az átlagos eltévedésre még ráraktunk két lapáttal, Dzsikulee és Ezüsthegyi már írtak róla) teljesen borult az előzetes idő- és versenyterv, Bányahegy után már csak a kiligyűjtős, kellemes futás maradt, mint követendő cél. Szerencsére Tar-kőnél utolért Jakus Béla, így nem magányos futottam a hátralévő kiliket.

Azért 45-től már így sem nagyon izlett a futás, nem úgy, mint a kókuszos puszedli Bújdosó-kőnél, illetve a következő pontnál az ugyancsak kókuszos-csokis süti.

Végül 7.22-vel értünk célba, Ódor-vártól jót meccseltünk, hol Béla, hol én rántottam meg a tempót, végül Béla győzött, de a faluban bevárt, így együtt estünk be a célba.

 

Néhány észrevételem maradt, talán hasznosítható jövőre (mert a rendezőkön nem múlt, tényleg mindent megtettek, de az éjszaka eltüntetett szalagok+térerő hiánya jelentősen belezavart a reagálásuk gyorsaságába).

1. Versenyszám: a laminált lap extrém erős, de szerintem a ruhára jobban rásimuló, puhább rajtszám szerencsésebb választás. Hasonlóan tartós, de kényelmesebb viselni. Árban nem hiszem, hogy jelentős a különbség.

2. Itiner: a segédfüzetet (vagy 20 oldal) nem tudom, ki vitte magával, szerintem felesleges kiadni a futóknak.

3. Pecsételés versus dugóka: utóbbinak jóval egyszerűbb a kezelése. A papír ázik, meg mindig elő kell szedni, szóval célszerűbb - ha mód van rá - a dugókás rendszere áttérni. És akkor a részeredmények is jobban lekövethetők: ki hol ment jól vagy rosszabbul stb.

4. Frissítés: alapvetően jó (amit ígértetek azt kaptuk), de talán még egy kólás hely jól jönne. Technikailag csak Bányahegy jöhet szóba, azaz Oszlán, mejd Bányahegyen lehetne kólázni, a Pazsag-völgy bejáratánál meg nem. Csokoládé elég ehetetlen volt számomra, de ez egyénfüggő lehet. 2 éve az a Kextrém sportszelet sokkal jobban bejött mindenkinek emlékeim szerint.