Coccinea Creative Commons License 2009.10.08 0 0 449
Az ember igyekszik tanácsokat adni, hiszen ezt várjuk egymástól, de közben ott a felelősség is, hogy jót teszünk-e. Persze mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit mer kipróbálni, és mit utasít el.

Sokszor, sokan írtunk már arról, hogy ugyanaz a betegség mennyire másképp viselkedik mindegyikünknél, és másképp reagál a különböző terápiákra. (Én abban sem vagyok biztos, hogy valóban ugyanaz a betegségünk) Én szívesen felhagynék a gyógyszerekkel, ezért ki is próbálok más alternatívákat, már amennyire az akaraterőmből kitelik. De sok kudarc ért már, ezért aztán muszáj szednem a gyógyszereket is, csak éppen igyekszem körültekintő lenni.

Néhány napja készülök beszámolni arról is, hogy a múlt héten - végre már - részt vettem egy 10 alkalmas Kryoterápián. Egyáltalán semmilyen mértékben nem volt rám hatással, azon kívül, hogy majd megfagytam. Se közben, sem utána, semmi. csak hát nem szeretnék lebeszélni róla senkit, hiszen olvastam, mondták, Te is tapasztaltad, Gyula, hogy akár hatásos is lehet. Nos, énrám nem hatott.

Nekem meg van olyan ismerősöm, aki iszonyatos pénzeket költ homeopátiás kezelésekre, eredménye nincsen. Én nem utasítom el végleg ezt a lehetőséget sem, de már nem nagyon tudok mostanában több anyagi áldozatot hozni a próbálkozásaim miatt, és kezdek bele is fáradni.

Az orvosodnak meg hiába van igaza a mellékhatásokat illetően, ha egyszer a kezeletlen, aktív RA-val nem lehet minőségi életet élni. Ha csak két alternatíva van (remélem, nem), akkor inkább tíz évvel rövidebb ideig aktív életet élek, mint tíz évvel tovább nyomorékul, kiszolgáltatva.
Előzmény: Gyula65 (447)