Pompiere Creative Commons License 2009.10.05 0 0 38785
Arról van szó, hogy a melegvízcsonk a tartályon belül rövid, a hidegvízé meg lemegy az aljára. Gondolom ennek oka, hogy a melegvíz sűrűsége kisebb 4C foktól felfelé, és így hatékonyabb a melegvízvétel. De ez most nem is lényeges.

Ez evidens nekem is. De nekem ugy tűnik ,hogy tárolót kétféleképpen lehet beüzemelni. Így ahogyan most a képen látható, és akkor a szinjelöléssel ellentétesen kell bekötni, vagy a domefedéllel lefelé és akkor színhelyes bekötés kell. Ezt akkor tisztáztuk is.

Leszedem a tartályt, ez menni fog, fejre állítom, kislagozom kaparászom stb, visszateszem.

Nem kell azt kaparászni mert megsérülhet rajta a zománc vagy a galvanizált felület. Azt a vízkövet amelyet nem bírsz kimosni csak savazással lehet eltávolítani.


Innen kéne tudnom hogyan tovább, ami a kazán és a tartály közötti kör vízzel való feltöltését illeti. A többi világos.
Ez a kör(kazán és tároló közötti) ugye független a fűtési körtől. Ezt jól sejtem?


Azt neked kell tudni, hogy a kazánod milyen is. (Milyen kazán egyébként?) Meg kell nézni a kazán használati utasítását. Remek hidraulika rajzok vannak benne. Van -e neki önálló tároló csatlakozása vagy nincs. Ugyanez érvényes a feltöltésre is. Rá van kötve a vízhálózatra egy visszacsapó szelep kiséretében vagy pedig "slagos" módszerrel kell feltölteni a fűtési rendszert? Ezeket mind neked kell tudnod, látnod.
Előzmény: Vikusz1977 (38769)