timcsi0502 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 1472

szia Brigi!

Én már voltam BGF-es üzleti szóbelin, a vizsgáztatók nagyon rendesek voltak. az első rész egy általános bemutatkozás. Tőlem megkérdezték, hogy miből írtam a diplomáztam, mivel foglalkozok, ezt a beszélgetést tudod irányítani, kb 5 perc az egész. Azután van egy téma kifejtés, kettőből kell választanod: én akkor a franchiset és a marketingen belül hogyan lehet a fogyasztókat meggyőzni befolyásolni, ez a két témám volt. én a franchiset választottam. Utána pedig van egy szituáció, ami lehet pl: lakás/üzlet bérlés, megrendelés telefonon ilyenek (főképpen a valós életből vesznek példákat), ja igen még van egy német szöveg amit el kell nekik mondanod magyarul a lényegét, de itt én ugy vettem észre, hogy szinte az egészet el kell mondani, és baromira rátapintanak melyik szavakat nem tudod.

szóval összességében nem vészes, az a lényeg hogy "szerintem" ne félj attól hogy éppen rossz nyelvtannal mondtál el egy mondatot, hanem inkább csak mondjad, mondjad. A tanácsom hogy kapsz kb 5-7 percet amíg átgondolhatod a pontokat, és ha eszedbe jut valami akkor azt írd le, gondold át hogy magyarul mit tudnál elmondani.

én februárban voltam, de sajnos nem sikerült, mert olyan beteg voltam, hogy alig álltam a lábamon, az agyam leblokkolt, de nem hinném hogy amugy gond lett volna.

Én akkor az 1000kérdés 1000válaszból tanultam, de az elégé száraz és unalmas és egyébként sem kell szerintem annyira részletesen, most a Neue Wirtschaftsthemen könyvből tanulok,szerintem jó, vannak benne feladatok magnós részek.

Én a januárira fogok menni, ha végre kiírják az időpontokat.

 

Az írásbeli neked milyen volt?

üdv:

Előzmény: girbi (1462)