Törölt nick Creative Commons License 2009.10.04 0 0 38959

A Side-ról írt bekezdés eddig a leghitelesebb az ügyünkkel kapcsolatban. Összesen 12 tagunk volt a kocsmában ezen kívül volt még négy csoporton kívüli ember nálunk (legközelebb lehet nem ide jönnek :)). Az egész esettel kapcsolatban két gondom van: a fair boksz addig volt az, amíg letetették velünk a söröket/korsókat, majd jött a sörösüveg és a földön rugdosás három/négy az egyben. Ez még talán bele is fér a balhé hevében főleg annak tudatában, hogy egy kisebb kórházi beavatkozással és egy összevart alkarral (sörösüvegtől) megúsztuk a dolgot. Lehetett volna súlyosabb is, de azt elismerem, hogy odaát is voltak higadtabb személyek. A másik problémám az időzítéssel volt, hiszen igyekeztek a fiúk biztosra menni, megvárták míg szétszóródunk az utcában. Ez mondjuk hiba egy derbi napján, meg is leptek minket rendesen.

A résztvevőkről: én nem ismerem az újpesti arcokat, nem is tudom csoportokhoz kötni, de ha az első két sor átlag szurkoló volt (ahogy az angol brigád tartja magát), akkor el sem merem képzelni milyenek a top lila huligánok. :) Maradjunk annyiban, hogy tudunk róla, hogy a "nagyok" rászerveztek egy kicsit az angol brigád bulijára. Ugyanakkor furcsa volt, hogy a város másik felében megjelenik egy ilyen brigád miközben mindenki tudta, hogy itt max. 10-15 ember lesz (Még a mi társaságunk fele is a népligetben volt).

És végül a "mindenki tudta": Tanulság a részünkre, hogy (sajnos) a hétköznapokon is meg kell válogatni kivel lehetünk kapcsolatban. A törzshelyünk nem elsősorban "Fradi kocsma" hanem az oda rendszeresen járó Romantikus frontember szerint "nemzeti érzelmű" hely. Jár ide (persze elsősorban) Fradista, kispesti, hatvannégy vármegyés stb. és sajnos jár ide újpesti is, aki a hétköznapokon kellemes beszélgetéseket folytat a kocsmában lévőkkel, majd hétvégén nekünkvezeti az övéit.

Igazából az utóbbi miatt nem érezzük korrektnak a tegnapot. Csúsztunk, felkeltünk és tanultunk az esetből. Ettől függetlenül továbbra sem leszünk huligánok maradunk azok akik voltunk.

Előzmény: házbizalmi2005 (38944)