nedus1965 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 5541
Ez sok jó élmény beszámoló meghozta a kedvem . Bár ilyen szupereket tőlem ne várjatok .
Kezdeném azzal,hogy van egy perverzitásom : szeretek éjszaka futni .Tudom,hogy ez súlyos , de valószínüleg már nem gyógyítható . Éppen ezért nagyon vártam már ezt a versenyt ( az első igazit , nem csak egy TT). De mivel óvatos duhaj vagyok 3 héttel ezelőtt , persze nappal , végig kocogtam az útvonalat . Persze , ha előre tudom ,hogy Csanya feldísziti az erdőt ...
Az első bússzal mentem , Future volt az ülés-partnerom , jól elnosztalgiáztunk a régi szép időkről . Mondta , persze , hogy jövő héten maratont fut , de hát nála sose tudhatja az ember .
Kicsit csúszott a rajt , de így letudtam néhány telefont .A csanya-féle fejlámpát csak az aszfalt elhagyása után kapcsoltam fel , addig a többiek fényében utaztam . Az első emelkedőn láttam , hogy Olipapa és egy narancssárga pólós srác elmegy . Valamiért azt gondoltam , hogy balázs az , és egészen 30 kiliig ebben a htben voltam !( sajnos arcról nagyon keveseteket ismerek , jó volt végre azonosítani olyanokat , akiket csak az írásaikból ismertem )Magosfáig nagyon hamar eltelt az idő .Már ettől a szakasztól kezdve egy melegítőnadrágos sráccal ( bőszárú) előzgettük egymást .Később fény derűlt a számomra sajátos öltözködés okára : tájfutó a srác.Most már minden érthető .
Jó döntésnek bizonyúlt a két kulacsos módszer .Álltalában a pontokig kiittam azokat , és az újra töltések pont kitartottak .
Sikerűlt a régen használlt mentális állapotomat felidéznem , még az autotréninges időszakból .(valószínüleg az éjszaka okozhatta)Éppen ezért nagyon sok emlékem nem maradt a futásról , csupán élmények-érzések maradtak meg . Tulajdonképpen egészen odáig , hogy JB-ét utolértem (aljasúl kihasználva a görcseit) eszembe se jutott , hogy ez egy verseny .Innentől kezdve még többet kellett mondogatnom magamban a mantrámat " nem törődöm semmi mással , nem törekszem semmire" , mert különben állandóan hátra nézegettem volna .
Hamuháztól fölfelé szinte végig az egészet megtudtam "futni" .Kicsit tartottam a NHH-től lefelé tartó szakasztól , még nappal is utálom ezt a részt nagyon. Ez be is jött , még a Magastaxi-rét előtt egy nagy borulás után az árokban kötöttem ki .Pedig már azt hittem megúszom ezt az éjszakát .Jól be is görcsölt a vádlim .Valahol itt állíthattam le az órám , mert sehogy sem akart közeledni a cél .Mindig csak 43 km-ert mutatott . Ez egy kicsit megviselt .Mikor előbukkant "hirtelen"az aszfalt , nem is tudtam ,hogy hol is járok .
A cél elött Olipapával találkoztam , éppen levezett .( nekem valahogy ilyesmi eszembe se jutott )
Nagyon szuper verseny volt , s jó volt végre sors-és elmebajos társaim között lenni !
nedus