ef zé Creative Commons License 2009.09.28 0 0 5507
BÖRZSÖNY É.F.

Az utolsó pillanatban neveztem.

Tartottam egy esetleges sérüléstől, amit egy éjszakai Börzsönyben szerezhet az ember.

Látszott, hogy a szervezés profi lesz, mert már aznap éjszaka jött egy a érdeklődő sms, hogy milyen méretű finisher pólót szeretnék:-)  

Futottam már néhány ttúrán 40 kili körülit, de efölött még nem nagyon… Vagyishogy nem.

Továbbá a fórum alapján már ismertem néhányotokat, de élesben futni a nagy nevekkel, ráadásul éjszaka… hát, mit tagadjam tartottam egy kicsit a dologtól … hátha nyakamat szegem, aztán hordággyal kell majd lecipelni az ismeretlent valahonnan.

Az első kisbuszra rögtön felfértem, melynek sofőre gyilkos tempót diktálva röpített a rajtba. Nagymaros környékén balról betutott a busz alá egy macska… :-( Az ádozatot tehát már a rajt előtt meghoztuk.

Aggodalmam a kőrózsa panzió teraszán csak fokozódott, hiszen vajonmerre (?) túl szűknek nevezte a 9 óra szintidőt( :( jaj) és elmesélte, hogy melyek a legszivatósabb részek: a Z Magosfára és a P háromszög Csóványosra. És valóban ezek voltak :- )  

Jobb volt így fejben rákészülni. Utólagos köszi!

Alig hagytuk el Kemencét, amikor durván megcsípett/harapott valami álllat (darázs, bögöly?) így Magosfáig zsibbadtam..

Egyébként hangulatos volt az éjszakai Börzsöny: szarvasbőgés, sátrazók, csillagok. Profi szalagozás (volt egy mozgó fényvisszaverő szalag is! De ezt lehet, hogy csak én láttam és nem Csanya helyezte el egy róka vagy vaddisznó szeme helyett)  EP-ken bőség és gondoskodás…

Mindezeket a profi, kölcsön fejlámpának köszönhetően láthattam. Magosfáig tartó utat és az EP-ket leszámítva egyedül haladtam így a motivációm Hamuháznál tért csak vissza, amikor láttam, hogy esetleg befoghatok egy előttem haladót. Próbáltam megnyomni NHH-ig, ami a körülményekhez képest viszonylag jól sikerülhetett, mert az EP előtt sikerült még előzni, ennél nagyobb meglepetés már csak akkor ért, amikor utolértem a bokáját fájlaló Balázst (jobbulást) lefele a piroson és így még egy helyet hoztam.Nem mintha ez sokat számítana, de akkor jóleső érzés volt csakúgy, mint a zuhany és frissítés a célban.

Félmaratoni témához kapcsolódva: némi hálózsákos autóban alvás után átkocsiztam Esztergomba ismerősöknek szurkolni a vásárnap délelőtti félmaratonon. Valószínűleg az éjszakai élményeken felvillanyozódva és a gyönyörű délelőtti dunaparti napsütés együttes hatása lehetett, hogy a fáradtság még nem jött ki rajtam és könnyen rábeszéltek, hogy ugyan már ott az asztal, nevezzek be én is… Így megvolt a vasárnapi levezetés (na jó, nem lett PB :-) , ami után igen csak jól esett a vasárnapi ebéd :- )

Még egyszer gratula minden résztvevőknek és köszi az élményeket!