gnius Creative Commons License 2009.09.24 0 0 1464
Én a BME-s negatív tapasztalatom után döntöttem az ECL mellett. Hiába lehetett szótárat használni! Nem adnak elég időt, hogy normálisan megoldd a feladatokat. Egy kb 30 beillesztéses olvasmányra volt kb 15 perc, és inkább igeidők között kellett választani, ergó le kellett(volna) fordítani az egészet 15-20 perc alatt, és ki is választani a jót, és ki is tölteni a megoldás-lapot. Megjegyzem ehhez a részhez itt sem lehet szótárat használni!!
Nem lehet mondani, hogy nem tudom a nyelvtant, mert ezek a tesztjeim mindíg jól sikerültek, 80 % minimum. A vizsgán még a 30 %-ot sem értem el.
A fordításom hiába lett 60 százalék feletti, az olvasott szövegértésem 70%, cseszhettem az időhiány miatt. Szóval, én úgy állok a kétnyelvű ezerfeladatos minimálidejű szótárhasználós vizsgákhoz, hogy szivassák azt, akinek kilenc élete van!


Én maradok az ECL-nél, letisztult rövid feladatok, amik igazán arra irányulnak, hogy tudod-e majd használni az angolodat. Lehet, hogy ez sem sikerül elsőre, de inkább ide invesztálok.

Amúgy meg, mindenki maga döntse el. Ezek csak személyes tapasztalatok.
Előzmény: licsipet (1463)