Törölt nick Creative Commons License 2009.09.20 0 0 404

Sziasztok!

Ürülök,hogy megtaláltam ezt a topikot.Sajnos nekem a férjem szenved reumatoid arthritisben.Már legalább 2 éve fennálló panaszai voltak, amelyek jellemzőek a betegségre, mégsem kezelték őt hatásosan.

Mindenféle  kezeléseket kapott, egy jópár féle nem steroid gyull.csökkentőt, stb, de a panaszai változatlanul fennálltak.

Majd végre kimondták hogy  seronegativ  RA-ja van, aztán  felirták neki a Methotrexátot, plusz csontritkulása is van, arra is szed gyógyszert.

Most jól van, de a lábán a kisizületek teljesen deformálódtak, szinte a beső bokacsontján jár,bár van MBT cipője de nem jó neki, az jó volt amikor csakl a gerincével volt még baj, felirtak neki orth.cipőt, persze az se  jó, meg ráaldásul füzüs, amikor a térdei sem hajlanak, már háromszor volt  Hévizen, talán utánna kicsit jobb. A kezei erőtlnek nem tudja az ásványvizes palack kupakját lecsavarni.

Nem tudja a hátát megmosni, mert a vállai is beszükültek.

Oké ez a Metho. de ahogy olvasom az egy méreg, medddig lehet a szervezetet büntetlenül mérgezni, neki is most már 3 havonta vannak laborvizsgálatai, eddig még érdemleges elváltozást nem mutattak ki, sem a májfunkciójában, sem a vérképében.

Még a szerencse hogy neki  sem a süllyedése, sem fvs-e nem magas, a legmagasabb sülly.23, az még elment, talán ezért nem gondoltak erre a betegségre. A Reuma faktorja is mindig negativ volt.74 éves lesz októberben, sajnos erről a beteségről  csak azt lehet olvasnim, hogy előbb utóbb tolókocsi, és  jópűr évvel megröviditi az életet.

Irjátok  már meg ki mióta küzd ezzel az átokkal?Ja és azt hogy hogyan és milyen a közérzete?

Mi a biológiai terápia és ki kaphatja?