Szbubu Creative Commons License 2009.09.14 0 0 38450

Szép estét az olvtársaknak!

 

Megpróbálom röviden leírni a problémát amiben a segítségeteket kérem.

Adott egy téglából(régen) épült ikerház egyik fele, kb.70 négyzetméter alapterülettel, három szoba+konyha+fürdő(benne WC)+előszoba.

A szobák "régi típusú" nagy belmagasságúak (kb. 3,2m) - nagyjából 50-60 légköbméteresek.

A konyha,fürdő,előszoba később lett hozzáépítve, jóval kisebb belmagassággal, - az okát nem tudom miért, mi már így vettük - így ezek térfogata töredéke a szobákénak.

A fűtés 24Kw-os turbós fali kazán és minden helyiségben radiátorok, a termosztát a leghidegebb (szélső) szobában. Program szerint du. indítja a kazánt a napközbeni alacsonyabb hőmérsékletről. A "felfűtés" időszakában minden rendben, a kis helyiségekben is jó meleg van.

 Azonban néhány óra elteltével amikor a "nagy" helyiségek (szobák) már elérték a kívánt hőfokot a termosztát már ritkán kapcsol be, a "kis"helyiségek (konyha, fürdő) pedig szépen kihűlnek.

Kérdésem, hogy lehetne e jelenséget kiküszöbölni, esetleg plusz termosztát elhelyezésével a konyhában, amikor a szobai már nem "kéri a meleget" a konyhai viszont tudná indítani a kazánt? Hogy lehet rákötni a második termosztátot a kazánra - ha rá lehet egyáltalán?

Tisztelettel várom a hozzáértők ötleteit.

Köszönöm.  Üdv.