traktorlány Creative Commons License 2009.09.11 0 0 7233

Szerintem nem egy ilyen rendezvény a megfelelő környezet egy kutya örökbefogadására.

Az örökbefogadás nagyon felelőségteljes döntés, amit nem egy pillanat műve meghozni. A sok öröm és szeretet mellett kötöttségekkel és kellemetlenségekkel jár. Egy ilyen döntést elő kell készíteni, mind fizikailag, mind lelkileg. Nem utolsó sorban nem kicsi anyagi vonzatai is vannak. Ezt át kell gondolni, mert szerencsés esetben ennek egy 10-15 évre szóló döntésnek kell, hogy legyen.

Az ilyen döntések nem úgy születnek, hogy "jé, kutyák, de cukik, vigyünk haza egyet!" Ha mégis, az a legritkább esetben sül el jól, és az esetek nagy részében megint a kutya lesz az áldozat. (Láncon tartás, kirakás, menhelyre adás...)

Ha valaki meghoz egy ilyen döntést, és felelőssége teljes tudatában úgy dönt, hogy szeretné egy kutyával megosztani az otthonát, az tudni fogja, hogy hova menjen örökbefogadni, annak nincs szüksége erre a korábban már felsorolt okok miatt átgondolatlan rendezvényre.

Szép dolog, hogy sokan ennyire a szívükön viselik a kóbor állatok sorsát, de az örökbefogadás sajnos csak szélmalomharc. Annyira hagytuk elvadulni a helyzetet, hogy innen nagyon nehéz visszafordulni. Én személy szerint csak abban látom a megoldást, hogy tudatosítani kell mindenkiben (főleg a fiatalokban) a felelős állattartás szabályait, az ivartalnítástól kezdve a kutyabarát közlekedés és helyek kialakításáig.

Előzmény: mikered (7225)